Sunday, December 22, 2013

Sebzeli Terin


CLICK FOR ENGLISH


sebzeli terin 1
 

400gr patlıcan, 0,5cm kalınlığında dilimlenmiş

200gr kabak, 0.5cm kalınlığında dilimlenmiş

350gr sarı ve kırmızı biber, dilimlenmiş

1 litre su

Tuz

1/2 limon

1 kırmızı soğan

15gr sızma zeytinyağı

100gr domates

250gr mantar, kabaca doğranmış

Tuz, karabiber

1 yemek kaşığı kuş üzümü

6-7 yaprak kıyılmış fesleğen

4 yaprak jelatin

100gr su

1 yemek kaşığı salça

10gr üzüm sirkesi

30gr sızma zeytinyağı


  • Patlıcan ve kabakları Varoma Kabına, biberleri Varoma Tepsisine yerleştirin

  • Su, tuz ve limonu hazneye koyup Varoma Kabı ve Tepsisini yerleştirin.25 dakika Varoma Isısı 1 Hızda pişirin

  • Piştikten sonra kenara alıp ılınmaya bırakın.




  • Suyu boşaltın. Soğanı 5 saniye 6 Hız doğrayın

  • Zeytinyağı ekleyip 2 dakika 100°C 1 Hız pişirin

  • Domates ve mantarı ekleyip 5 saniye 5 Hız doğrayın

  • Tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı kuş üzümü ve kıyılmış fesleğeni ekleyip 5 dakika 100°C 1 Hız pişirin ve bir süzgece alarak ılınmaya bırakın




  • 11x30cm baton kek kalıbını streç filmle kaplayın. Kabak dilimlerinin yarısını dizin.

  • Üzerine patlıcan ve biber dilimlerinin yarısını dizin.

  • Mantarlı karışımı dökün.

  • Kalan kabak, patlıcan ve biber dilimlerini sırasıyla yerleştirin




  • Yaprak jelatinleri 10 dakika önceden soğuk suda bekletin

  • 100gr suyu 3 dakika 80°C 1 Hız ısıtın

  • Suyu sıkılmış jelatini ekleyip 10 saniye 3 Hız çırpın

  • Salça, zeytinyağı ve sirkeyi ekleyip 10 saniye daha 3 Hız çırpın. Baton kek kalıbındaki sebzelerin üzerine dökün

  • 1 gün buzdolabında bekletin

  • Ters çevirip dilimleyerek servis yapın



Afiyet olsun...

Sebzeli terin çabuk suyunu saldığı için buzdolabından çıkardıktan sonra fazla vakit kaybetmeden servis yapın

Sofra Dergisi'ndeki bir tariften alınmıştır




No comments:

Post a Comment