10 Mayıs 2010

malzemesi
bir bardak bulgur
bir kaşık tereyağ
bir domates
bir sivri biber
bir kuru soğan
bir diş sarımsak
yarım kaşık salça
bir taze soğan
karabiber, kuru nane, maydanoz
tuz
yapılışı
domatesi soyun küp, biberi halka, kuru soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın,
maydonozu kıyın, yeşil soğanı kuşbaşı doğrayın
yağ içinde kuru soğanı kavurun, üzerine sarımsak ve biberi katın kavurun
ardından salçayı katın kavurun, üzerine domatesi katın kavurun
bulguru katın karıştırın, üzerine 2 bardak sıcak su, karabiber ve tuzu katın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin
üzerine kuru nane,maydanoz ve yeşil soğanı katın, karıştırın
20 dakika dinlendirin ve servis edin.
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment