Saturday, December 14, 2013

COOKPLUS ile DAMLA SAKIZLI,SEBZELİ LEVREK BUĞULAMA







cookplus ile damla sakizli sebzeli levrek bu ulama 1


Yeni bir haftadan herkese merhabalar.

  Bugün sizlere bir tarif ve bir de güzel bir etkinlikten bahsetmek istiyorum.Geçtiğimiz ay cookplus ile yaza merhaba demek için Serkan bozkurt'un yeni yemek okulu Chef' Table'de buluştuk.Eski yerine hiç gitmemiştim ama yeni okul çok güzel,çok kullanışlı olmuş.Okul maslak'ta,her katına ayrı bir emek harcanmış,her şey düşünülmüş.Üstelik MEB bakanlığınca onaylı bir okul.Eğer diplomalı bir aşçı olmak istiyorsanız mutlaka uğrayın derim.


cookplus ile damla sakizli sebzeli levrek bu ulama 2
  Etkinlikte Karaca'nın yeni internet sitesini de tanıma fırsatı bulduk.Karaca'nın ürünlerini seve seve kullanıyordum zaten ama seramik tabanlı tencere ve tavasını ilk kez kullandım.Çok da beğendim.


cookplus ile damla sakizli sebzeli levrek bu ulama 3


Cookplus   Karaca'nın yeni açtığı çok güzel bir alışveriş sitesi.Üstelik sadece kendi ürünlerini değil bir çok markanın ürünlerini de sitede bulmanız mümkün.Sürekli takip ederek indirimlerinden de faydalanabilirsiniz.

  Eğer internetten alış veriş yapıyorsanız mutlaka göz atın derim.


cookplus ile damla sakizli sebzeli levrek bu ulama 4


 Cookplus hakkında bilgi aldıktan sonra, her zaman ki gibi hep birlikte mutfağa geçtik.Cookplus'ın seramik tabanlı tencere ve tavasıyla mis gibi levrek buğulama ve arapsaçlı krep yaptık.


cookplus ile damla sakizli sebzeli levrek bu ulama 5


  Kısacası yine çok eğlenceli bir akşam geçirdik,Serkan şef sayesinde hepimiz levrek fileto nasıl çıkarılır öğrendik.Çok zor gibi görünen bir işlemin usulünü bilince ne kadar kolay olduğunu bir kez daha görmüş oldum.


cookplus ile damla sakizli sebzeli levrek bu ulama 6


Hep söylerim benim için, etkinliklerin en güzel yanı blog yazarı arkadaşlarla bir arada güzel vakit geçirmek,yeni yeni arkadaşlar tanımak diye.Yine öyle bir akşamdı.

  Sevgili dilek de  (ıhlamurcum) bizlerle birlikteydi,hiç üşenmemiş taa İzmir'den etkinlik için gelmiş,onu yeniden görmek,birlikte yemek yapmak çok keyifliydi.


cookplus ile damla sakizli sebzeli levrek bu ulama 7


Ve mutlu son,güzel sohbetler eşliğinde yaptığımız yemekleri afiyetle yedik.


cookplus ile damla sakizli sebzeli levrek bu ulama 8



DAMLA SAKIZLI,KREMALI LEVREK BUĞULAMA





(1-2 kişilik)

Malzemeler:


1 ad levrek

2 ad arpacık soğan

2 diş sarımsak

3 ad küçük renkli biber

2 ad Girit kabağı

1 gr damla sakızı

5 ad kültür mantarı

5 ad istiridye mantarı

4 ad kiraz domates

2 ad taze patates

30 gr krema

20 gr balık suyu

2 y.kaşığı sızma zeytinyağı

tarhun otu

taze kişniş

tuz

karabiber






cookplus ile damla sakizli sebzeli levrek bu ulama 9


HAZIRLANIŞI

  Levreği fileto yapıp kılçıklarını balık cımbızı ile temizleyin. arpacık soğanı ortadan ikiye kesin ve sarımsaklarıda doğrayıp cookplus tenceresinin içine koyun. patates, kabak ve biberleri halka halka doğrayın. Mantarları iri parçalara bölün, kiraz domatesleride ortadan ikiye kesin ve tencerenin içine sırasıyla dizin. Üzerine fileto olan levreği koyup krema ve balık suyunu ilave ettikten sonra iki kaşık sızma zeytinyağını gezdirin. Taze baharatları elinizle koparıp ilave edin. En son damlasakızı, tuz ve karabiberini ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

AFİYET OLSUN...


                                                     Twitter :    Reyhan Ksc

                                                     instagram :  reyhanksc

                                                     facebook:   anne eli gibi




No comments:

Post a Comment