fırın poşetinde sebzeli pirzola
Bugünkü tarifimiz pratik bir davet yemeği.. Alırım kalem pirzolalarımı tavada arkalı önlü çıtıtr çıtır kızartırım diyorsanız tabi olabilir bir şey diyemem:) ama misafirim gelecek değişik ve zengin olarak sunayım derseniz bu tarif o zaman sizin için çok uygun.. Hiç su koymadan pişirildiği için pirzolalar yine çıtır sayılır, altında sebzeler kendi suyunu salıyor üzerinde etler kendi yağını salıyor bütün tatlar harmanlanıyor ve ortaya sunumu şık bir davet yemeği çıkıyor. Sebze olarak dilediğiniz sebzeyi kullanabilirsiniz ıspanak giller hariç, patlıcan ve kabak benim yemeğimde yok sizler eklerseniz çok yakışır, ratatouille tadında olur o zaman..
miktarlar çok önemli değil istediğiniz şekilde oynayabilirsiniz et+sebze az yada çok önemli değil..
(sebzelerin üzerine burada karışık patates baharatı var onu kullandım bulabilirseniz o bulamazsanız önemli bir ayrıntı değil)
malzemeler
yarım kilo pirzola
3 renk paprika (etli dolmalık biber)
1 tane kabak
1 tane patlıcan
1 tane patates
2 diş sarımsak
3-4 tane arpacık soğan (opsiyonel)
kekik
karabiber
kişniş (opsiyonel)
toz hardal (opsiyonel)
patates baharatı yoksa toz kırmızı biber
tuz
Sebzeleri kalın jülyen (kibrit çöpü dediğimiz) doğrayın, arpacık soğanların ve sarımsakların kabularını soyun bütün olarak bırakın. Patatesleri soyup büyüklüğüne göre 4-5 parçaya bölün bir kaç kez yıkayıp nişastasını akıtın. Hepsini fırın poşetine alıp kekik hariç tüm baharatları ve tuz serpip harmanlayın. Üzerine kekik, kişniş, karabiber ve tuz serptiğiniz pirzolaları yerleştirin. Torbanın ağznı bağlayıp torbayı bir kaç yerinden delin fırın kabına koyarak 220C fırında pişirin.
schupfnudeln
Ben yanına schupfnudel yaptım siz pilavla servis yapabilirsiniz. Schupfnudel ne derseniz buzluğumda hazır 2-3 paket her zaman bulunur pilava ve makarnaya tercih ediyorum bana göre çok lezzetli geniş bir zaman bulabildiğim zaman ev de hazırlayıp yayınlayacağım eminim sizinde hoşunuza gidecektir hamuru patatesten yapılıyor tereyağında soteleniyor..
fırında sebzeli pirzola
No comments:
Post a Comment