Tuesday, December 10, 2013

SEBZELI YUMURTALI EKMEK



sebzeli yumurtali ekmek 1










Malzemelerimiz tamamen goz karari, kisi sayisina gore ve ekmeginizin durumuna gore ayarlarsiniz.










MALZEMELER:






Yumurta


Yesil biber


Domates


Mantar


Kasar peynir


Beyaz peynir


Tuz


Cavdar ekmegi


Kepek ekmegi


Yagli kagit


Firin izgara teli














YAPILISI:






  1. Oncelikle kullanmak istedigimiz ekmekleri dilimliyoruz. Ben hazir dilimlenmis olarak satin aldigim bayat ekmekleri degerlendiriyorum. 

  2. Domates, biber ve mantarlari yikayip dilimliyoruz. (Mantarlari yikadiktan sonra bir de soyarim ben kabuklu sevmiyorum)

  3. Baska bir kapta yumurtalari kirip biraz tuz ile cirpiyoruz baharat kullanmiyoruz. Peyniriniz tuzlu ise tuz da koymayin.

  4. Dogranmis sebzelerimizi cirpilmis yumurtaya ekliyoruz.

  5. Rendelenmis kasar ve ezilmis beyaz peyniri de karisima katip karistiriyoruz.

  6. Firin izgara teline yagli kagit serip ekmek dilimlerini uzerine diziyoruz.

  7. Yumurtali harcimizi ekmeklerimize paylastirip orta isili firinda peynirlerin kizardigini gorene dek firinliyoruz. (Firina on isitma yapmiyoruz)









*Eve istisnai bir durum olmadikca beyaz ekmek almiyorum. Cavdar ve kepek ekmeklerini kullaniyorum gayet iyi oluyor.






**Ocakta yagda kizartilarak yapilan yumurtali ekmek beyaz ekmek ile guzel olur hakettigi lezzeti bulur ama bu sizi yaniltmasin. Firinda sebzeli yumurtali ekmek icin beyaz ekmege ihtiyacimiz yok, eksikligi hissedilmiyor.






***Bu yagsiz, hafif, firinda yumurtali ekmekler benim ozellikle yazin (domates-biber mevsimi olmasi nedeniyle) cok yaptigim bir kahvaltiliktir. Ancak mantari ilk kez kullandim ve denemek icin sadece kepek ekmeklerimin ustundeki harca koydum. Mantarli haliyle, zor begenen eşimin onayindan gecti bundan sonra hep kullanacagim bu tarifte tabi evde varsa :) 


No comments:

Post a Comment