Wednesday, December 25, 2013

Pizza yapımı "sebzeli"


Pratik Pizza Yapımı

Haftasonu için biraz şımaralım mı? Eğer ekmek makinanız varsa buyrun size kolay bir tarif. Neden vejateryan olduğuna gelince; çünkü bizim evde salam sosis vs yok, girmiyor. Çünkü bunlar çocuklar için çok cezbedici şeyler, onları uzak tutmak imkansız. Ama içerdikleri nitrit, nitrat ve diğer lüzumsuz şeylerden dolayı da bir okadar sağlıksız. Başarabildiğimiz kadar uzak tutalım çocuklarımızı diye düşünüyorum ben, nasıl olsa birgün okulda vs yiyecekler.

pizza yapimi quot sebzeli quot 1Ekmek Makinesinde Vejateryan Pizza

6 kişilik



Hamuru için:


250 ml ılık su

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı şeker

2 çay

kaşığı tuz

400 gr buğday unu

2 çay kaşığı kuru maya

Domates sosu için:

3 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kasığı kuru kekik

1 yumurta beyazı

2 yemek kaşığı zeytinyağı



Üzeri için:


1su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

2 adet domates

15-20 adet mantar

2 adet çarliston biber

1 küçük kutu konserve mısır

½ su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin

5 adet kurutulmuş domates (ince ince dilimlenmiş)

Yapılışı:

1. Malzemeleri yazılış sırasıyla ekmek makinesine koyun. Hamur yapma programını seçin.

2. Program sona erince elde ettiğiniz hamuru hafifçe unladığınız tezgahta, fırın tepsisine sığacak şekilde açın.

3. Fırını çok az ısıtıp (40 C) tepsiyi yerleştirin ve 15-20 dakika kadar daha hamurun kabarmasını bekleyin.

4. Domates salçası, yumurta akı, zeytinyağı ve kekiği bir kapta karıştırın. Fırça yardımıyla hamurun üzerine yayın. (yumurta akıda nerden çıktı demeyin, deneyin. hamuru çıtır çıtır yapıyor)

5. Üst malzemelerini, yukarıdaki sıraya göre homojen bir şekilde dağıtarak hamurun üzerine ekleyin. (kaşar peyniri en altta olacak, yoksa diğer malzemeler sulanıyor)

6. 180 C fırında, 20-30 dakika civarında pişirin.

Güzel bir haftasonu geçirmeniz dileği ile...


No comments:

Post a Comment