Sunday, December 8, 2013

milföye sarılı tavuk baget ve karışık sebzeli garnitür



,Tamamen lezzetini yatırıldığı marineden alıyor. Izgara tavuk şişten, tavuk yahnisine kadar bütün tavuk yemeklerinde kullanabileceğiniz bir sos. Özellikle ilk yapacağınız bir tavuk şişte bu sosu denemenizi öneriyorum tadına daha çok varacaksınız.





milfoye sarili tavuk baget ve karisik sebzeli garnitur 1



malzemeler


1 kg. tavuk baget


1 büyük kahve fincanı zeytinyağ


1büyük kahve fincanı süt


5 diş sarımsak


1çay kaşığı köri


tuz


karabiber


1 çay kaşığı kişniş


milföy


1 yumurta sarısı






hazırlanışı






Sarımsakları hafif tuzla ezin. Süt, zeytinyağ, tuz ve baharatları ekleyin karıştırın bagetleri sosun içine yatırın buz dolabına kaldırın, en az üç saat bekletin.


Teflon tavaya sosuyla beraber alıp her tarafını kızartın.


Milföylerden uzun şeritler hazırlayıp bagetin bir ucundan başlayıp her tarafını sarın.


Tepsiye fırın kağıdı yayıp bagetleri dizin ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağla çırpılmış yumurta sarısı sürün 200C fırında pişirin.






milfoye sarili tavuk baget ve karisik sebzeli garnitur 2


karışık sebzeli garnitür











malzemeler






2 adet patates küp doğranmış


2 adet büyük havuç küp doğranmış


2 adet kırmızı paprika küp doğranmış


1 büyük kase küçük parçalara ayrılmış karnıbahar


2 ym kaşığı zeytinyağ


1 çay kaşığı köri


karabiber


tuz


taze kekik


1 çay bardağı sıcak su






hazırlanışı


Zeytinyağında sebzeleri 1-2 dakika soteleyin suyu ve baharatları ekleyin yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra taze kekikleri serpin. Bagetleri garnitür ile servis yapın.


milfoye sarili tavuk baget ve karisik sebzeli garnitur 3






No comments:

Post a Comment