Monday, December 23, 2013

Fırında Sebze Graten



firinda sebze graten 1Çok seviyorum böyle değişik sebzelerle denenebilen lezzetleri. Dilediğiniz, sevdiğiniz sebzeleri ilave edebileceğiniz bir tarif. Ben patates, havuç ve brokoli ile denedim. Ispanak, pırasa ilavesi ile de leziz olur diye düşünüyorum.
Hem beş çaylarında, hem de et yemeklerinin yanında servis edilebilecek bir tarif...





Gereken Malzemeler:



  • 3 adet yumurta


  • 3 adet haşlanmış patates


  • 1 adet havuç (rendelenmiş)


  • 1 adet soğan


  • Dilediğiniz miktarda haşlanmış brokoli çiçekleri (yaklaşık bir kase kullandım)


  • 1 su bardağı beyaz peynir (rendelenmiş)


  • 1 su bardağı yoğurt


  • 1 su bardağı un


  • 3/4 su bardağı sıvı yağ (riviera zeytinyağı kullandım)


  • 1 çay kaşığı fesleğen, nane, kıyılmış maydanoz


  • tuz, karabiber


  • 1 paket kabartma tozu



Üzerine : galeta unu



Yapılışı :




  • Yumurtayı sıvı yağ ile çırpın.


  • Yoğurdu ilave edin çırpmaya devam edin.


  • Unu ve kabartma tozunu ilave edip kaşık ile karıştırın.


  • Patatesleri küp küp doğrayın, rendelenmiş havuç, peynir ve rendelenmiş soğan ile brokoli çiçeklerini karıştırın. Baharatları ilave edin.


  • Karışıma sebzeleri ilave edin.


  • Isıya dayanıklı bir kabı yağlayın üzerine galeta unu serpin.


  • Sebzeli hamuru tepsiye yayın üzerini düzeltin en üstüne galeta unu serpin.


  • Önceden 175 derece ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.


  • Ilınınca dilimleyip servis yapın.




firinda sebze graten 2





Bunu E-postayla Gönder BlogThis! Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş


No comments:

Post a Comment