
Hem beş çaylarında, hem de et yemeklerinin yanında servis edilebilecek bir tarif...
Gereken Malzemeler:
3 adet yumurta
3 adet haşlanmış patates
1 adet havuç (rendelenmiş)
1 adet soğan
Dilediğiniz miktarda haşlanmış brokoli çiçekleri (yaklaşık bir kase kullandım)
1 su bardağı beyaz peynir (rendelenmiş)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
3/4 su bardağı sıvı yağ (riviera zeytinyağı kullandım)
1 çay kaşığı fesleğen, nane, kıyılmış maydanoz
tuz, karabiber
1 paket kabartma tozu
Üzerine : galeta unu
Yapılışı :
Yumurtayı sıvı yağ ile çırpın.
Yoğurdu ilave edin çırpmaya devam edin.
Unu ve kabartma tozunu ilave edip kaşık ile karıştırın.
Patatesleri küp küp doğrayın, rendelenmiş havuç, peynir ve rendelenmiş soğan ile brokoli çiçeklerini karıştırın. Baharatları ilave edin.
Karışıma sebzeleri ilave edin.
Isıya dayanıklı bir kabı yağlayın üzerine galeta unu serpin.
Sebzeli hamuru tepsiye yayın üzerini düzeltin en üstüne galeta unu serpin.
Önceden 175 derece ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Ilınınca dilimleyip servis yapın.
Bunu E-postayla Gönder BlogThis! Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş
No comments:
Post a Comment