Sunday, December 1, 2013

SEBZELİ MISIR UNLU POĞAÇA






sebzeli misir unlu po aca 1




Herkese sağlıklı ve mutlu hafta dilerim blog arkadaşlarım ve izleyenlerim.Pazar pazar evin erkekleri futbol peşine düşünce,prensesin dersinden sonra neredeyse uzun sayılacak bir zaman sonra ilk defa kızımla sinemaya gittik:))benim tercihim tiyatrodan yana, evde dahi film izlemeyi çok sevmem): gündemdeki film aşk tesadüfleri sever.Kamile ermiş bir kadın olarak:))bana çok tesir etmedi elbette , filmde yaşanan tesadüf aşk :)ergenleri heycanlandırmış olabilir



Ben orada ebeveynlerin çocukların üzerindeki huzur ,sağlık ve eğitim vermek için gösterdikleri canhıraş çabalara ve bilge laflara , çok duygulandım doğrusu.Ergenlere elbette filmin bu kısmını gözlerine soka soka anlatmaya çalışsakda yine anlamayacaklar:))) o halde biz kaldığımız yerden devam edelim.


Krem şantili poğaça ile bitirmiştim haftayı , yeni reçete poğaça ile haftaya başlayalım o halde :))

Poğaçalara takıldım ben bu aralar:) evde hazırlanmış mis gibi poğaçalar hafta içi çocukların ellerine sarılınca gönlüm pek rahat ediyor:)bu anlamda blog arkadaşlarımın sayfalarına tek tek



ziyaret ediyorum değişik bir lezzet varmıdır diye,işte yeni izlemeye aldıklarım Tatesalda gördüğüm , asıl sahibinin kızhatçe olan bu muhteşem poğaçayı denemenizi şiddetle öneriyorum.



Sadece sıcak veya ılık olarak tüketmenizi tavsiye ediyorum :)ertesi güne kalan poğaçalar bayatlamıyor fakat sıcak iken aldığınız lezzet azaldı gibi oluyor:))



 


malzemeler:



2 tane yumurta(1 sarısını üzeri için ayır)


1 çay bardağı yoğurt


1 çay bardağı sıvıyağ(yarısını zeytinyağ kullandım)


125 gr tereyağ


1 yemek kaşığı kaymak(krema kullandım)


1 su bardağı mısır unu


1 tatlı kaşığı toz şeker


1 tatlı kaşığı tuz


2,5-3 su bardağı sinangil un


1 paket sinangil kabartma tozu


1/2 demet maydanoz


1/2 demet dereotu


2 orta boy ince rendelenmiş havuç


İÇİ İÇİN:


Peynir+Maydanoz


Hazırlanması:



Öncelikle maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın,havuçların üst kabuklarını kazıdıktan sonra rendenin ince tarafı ile rendeleyin.



Hamur yoğuracağınız kaba önce sıvı malzemeleri koyun ve kendiaralarında karıştırın,üzerine unlu malzemeleri ekleyip hamur hazırlayın.Hazır olan hamur topuna maydanoz,dereotu ve


rendelediğiniz havuçları ekleyin.


Hazır olan hamurdan yumurta büyüklüğünde hamur kopartın(yumuşak ve ele yapışan bir hamur olduğu için ellerinizi yağlayarak bu işlemi yaparsanız çok daha kolay olacak


avucunuz içinde bira açıp içine peynir maydanozkarışımından koyun ve uçları birleştirerek kapatın.Birleşim alt'a gelsin.Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derecedeki


fırında kızarıncaya kadar pişirin.



NOT:

2,5 su bardağı unu  hamur oluncaya kadar kullandım.Sebzelerle karıştırdıktan sonra yarım su bardağı daha ilave ettim.Toplamda 3 su bardağı beyaz un kullanmış oldum.Siz hazırladığınızda yeterli olmazsa un ilave edebilirsiniz..


sebzeli misir unlu po aca 2




No comments:

Post a Comment