Wednesday, December 11, 2013

BEŞAMEL SOSLU SEBZELİ TAVUK



besamel soslu sebzeli tavuk 1


Malzemeler


500 gr tavuk göğsü


2 adet orta boy patates


2 adet havuç


1 su bardağı konserve bezelye


Tuz,karabiber,pul biber,kekik


Beşamel sos için


2,5 su bardağı süt


2 çorba kaşığı un


1 çorba kaşığı tereyağ


Tuz,karabiber,muskat rendesi


Üzeri için


1 su bardağı kaşar rendesi


Hazırlanışı


Öncelikle tavuk göğsü haşlanır didiklenir


Patates ve havuç küp küp doğranır ayrı haşlanış


Beşamel sos için bir tencerede tereyağ alınır eritilir.


Unu ilave ederek sararana dek karıştırılır ve süt eklenir.


Sos koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir 


Kaynayan sos ocakdan alınır karabiber,tuz ve muskat rendesi eklenir karıştırılır


Haşlanıp didiklenen tavuk ve sebzeler bir kaba alınır baharatlar ilave edilir ve harmanlanır


Yağlanmış fırın kabına tavuklu karışım alınır  üzerine beşamel sos gezdirilir


Önceden ısıtılmış 195 dereceli fırına 10 dakika tutulur ve fırından alınır üzerine kaşar


rendesi serpilir ve kaşar kızarana kadar fırınlanır



Bunu E-postayla GönderBlogThis!Twitter'da PaylaşFacebook'ta Paylaş







Tepkiler:




No comments:

Post a Comment