
Adı niye imam bayıldı bilmiyorum,bildiğim bir şey varsa kıymalı karnıyarıktan daha çok seviyorum bu haliyle...
Malzemeler;
5 adet orta boyda patlıcan
1 büyük boy kuru soğan
2 adet yeşil köy biberi
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 baş sarımsak
yarım demet maydonoz
Alaca soyulan patlıcanları ister yağda kızartın ister közleyin.
Bir tavada söğüş (jülyen) doğradığınız soğanları kavurun. Sırasıyla biberleride aynı şekilde doğrayın ve onlarıda kavurun.Küp küp doğranmış domates ve ince kıyılmış sarımsağıda ekleyip soteleyin.
İnce doğranmış maydonozu, tuzu ve dilediğiniz baharatlarıda ekleyebilirsiniz.
Fırına dayanaklı bir kaba patlıcanları yerleştirip, sebzeli harçtan koyun. Üzerini biber ve domatesle süsleyip
fırına verin. Fırından çıkıncaya kadar yanına dilediğiniz pilavı pişirebilirsiniz. Ben mısırlı ve bol tereyağlı pirinç
pilavını tercih ettim.
Afiyetler olsun.

No comments:
Post a Comment