SEBZE KAPAMA
Sebze severlere duyurulur bu tarifi mutlaka denemelisiniz,susuz piştiği için hem vitamin açısından zengin hemde 2 kat lezzetli oluyor.
Evet tamamen susuz pişiyor bu yemek, sebzelerin kendi suyu yetiyor,oldukçada pratik,isteğe göre malzeme ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz.Bu tarifle kereviz yemeyenler bile yiyebilir,diğer sebzelerin lezzetiyle karışınca kerevizin o baskın kokusu ve tadı çok hissedilmiyor patates gibi yiyorsunuz :) Bu vitamin bombasının tarifine geçelim...
Malzemeler:
- 2 yeşil biber
- 2 iri havuç
- 1 baş kereviz
- 2 patates
- 2 domates
- 200 gr.ıspanak
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- zeytinyağı
- Öncelikle yayvan bir tencere kullanıyoruz.
- Tencerenin dibine iri halkalar halinde kesilmiş yeşilbiberi dizin.
- Üzerine verev kesilmiş havuçları dizin.
- Onunda üzerine kalın domates halkaları dizin.
- Üzerine kalın halkalar halinde kesilmiş kerevizleri dizin.
- Üzerine halka kesilmiş patatesleri,onunda üzerine elinizle iri iri kopardığınız ıspanakları serpin.
- Üzerine tuz ve salçayı ve doğradığımız sarımsakları serpiştirin.
- Zeytinyağı gezdirin.
- Kısık ateşte hiçsusuz pişirin.
- Servis zamanı servis tabağına ters çevirin.Çeviremezseniz o haldede servis edebilirsiniz.
Tweet
No comments:
Post a Comment