Tuesday, December 3, 2013

SEBZE KAPAMA



sebze kapama 1


SEBZE KAPAMA

    Sebze severlere duyurulur bu tarifi mutlaka denemelisiniz,susuz piştiği için hem vitamin açısından zengin hemde 2 kat lezzetli oluyor.

   Evet tamamen susuz pişiyor bu yemek, sebzelerin kendi suyu yetiyor,oldukçada pratik,isteğe göre malzeme ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz.Bu tarifle kereviz yemeyenler bile yiyebilir,diğer sebzelerin lezzetiyle karışınca kerevizin o baskın kokusu ve tadı çok hissedilmiyor patates gibi yiyorsunuz :) Bu vitamin bombasının tarifine geçelim...

Malzemeler:


  • 2 yeşil biber

  • 2 iri havuç

  • 1 baş kereviz

  • 2 patates

  • 2 domates

  • 200 gr.ıspanak

  • 3 diş sarımsak

  • 1 yemek kaşığı biber salçası

  • zeytinyağı

sebze kapama 2Hazırlanışı:


  1. Öncelikle yayvan bir tencere kullanıyoruz.

  2. Tencerenin dibine iri halkalar halinde kesilmiş yeşilbiberi dizin.

  3. Üzerine verev kesilmiş havuçları dizin.

  4. Onunda üzerine kalın domates halkaları dizin.

  5. Üzerine kalın halkalar halinde kesilmiş kerevizleri dizin.

  6. Üzerine halka kesilmiş patatesleri,onunda üzerine elinizle iri iri kopardığınız ıspanakları serpin.

  7. Üzerine tuz ve salçayı ve doğradığımız sarımsakları serpiştirin.

  8. Zeytinyağı gezdirin.

  9. Kısık ateşte hiçsusuz pişirin.

  10. Servis zamanı servis tabağına ters çevirin.Çeviremezseniz o haldede servis edebilirsiniz.

sebze kapama 3




Tweet







No comments:

Post a Comment