11 Nisan 2010

malzemesi
300 gram kıyma
iki kaşık pirinç
yarım çay bardağı zeytinyağ
bir kaşık salça
bir patates
bir havuç
bir çay bardağı haşlanmış bezelye
karabiber, kimyon, tuz
maydanoz ve un
yapılışı
soğan, patates, havuçu ve maydanozu doğrayın
yoğurma kabına, kıyma, soğan, pirinç, maydanoz,
karabiber, kimyon, tuzu katın ve yoğurun
köfteden misket büyüklüğünde parçalar koparın, beze yapın
bezeleri tabanına un yayılmış tepsinin içine bırakın ve una bulayın
tencereye yağı koyun ısıtın, salçayı katın, kavurun
üzerine 6 bardak sıcak su, patates, havuç, bezelye ve tuzu katın
tuzunu ayarlayın. tencere kaynamaya başladıktan sonra,
köfteleri katın ve kapağı kapatın
ağır ateşte köfteler yumuşayıncaya kadar pişirin.
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment