
Türkiye’deki tazecik ve lezzetli sebzelerle yapılınca, harika bir lezzet ve görüntü oldu. Sebzeleri Bodrum Yalıkavak pazarından aldım, gerçekten nefisti. Kütür kütür olan sivribiberleri özledim bile...
KÖFTELİK MALZEMELER:
1/2 kg. kıyma
1 orta boy rendelenmiş soğan
2 dilim bayat ekmek içi ya da hazır ekmek kırıntısı
Tuz, karabiber
3 orta boy patlıcan ( alacalı soyulup, 15 dakika tuzlu suda bekletilmiş)
3 orta boy patates
7-8 sivri yeşilbiber
3 orta boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı sıvıyağ, 1/2 çay bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Köftelik malzemeyi karıştırıp, yassı, yuvarlak köfteler hazırlayın.
Patlıcanları, patatesleri, domatesleri birer parmak eninde halka kesin.
Çukurca bir fırın tepsisine1 köfte, 1 patates,1 domates,1 patlıcan olmak üzere, resimdeki gibi yan yana dizin. Aralarına yeşil sivri biberleri serpiştirin.
Uzerine, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, tuz, karabiber ve 1/2 çay bardağı sıvıyağ, 1/2 çay bardağı su karışımını dökün.
Fırına vermeden önce, tepsinin kenarından suyunu ilave edin ( sebzelerin yarısına kadar gelecek).
375 F da-190 C de, üzerini kapatmadan pişirin.
NOT: Üzeri açık pişeceği icin, su kaybı olacaktır. Ara sıra kontrol edip gerekirse kaynamış su ilave edebilirsiniz.
No comments:
Post a Comment