Monday, January 6, 2014

KARIŞIK SEBZELİ KÖFTE



karisik sebzeli kofte 1



Türkiye’deki tazecik ve lezzetli sebzelerle yapılınca, harika bir lezzet ve görüntü oldu. Sebzeleri Bodrum Yalıkavak pazarından aldım, gerçekten nefisti. Kütür kütür olan sivribiberleri özledim bile...




KÖFTELİK MALZEMELER:




  • 1/2 kg. kıyma


  • 1 orta boy rendelenmiş soğan


  • 2 dilim bayat ekmek içi ya da hazır ekmek kırıntısı


  • Tuz, karabiber

MALZEMELER:



  • 3 orta boy patlıcan ( alacalı soyulup, 15 dakika tuzlu suda bekletilmiş)


  • 3 orta boy patates


  • 7-8 sivri yeşilbiber


  • 3 orta boy domates


  • 1 tatlı kaşığı biber salçası


  • 1 tatlı kaşığı domates salçası


  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ, 1/2 çay bardağı su



HAZIRLANIŞI:




  • Köftelik malzemeyi karıştırıp, yassı, yuvarlak köfteler hazırlayın.



  • Patlıcanları, patatesleri, domatesleri birer parmak eninde halka kesin.




  • Çukurca bir fırın tepsisine1 köfte, 1 patates,1 domates,1 patlıcan olmak üzere, resimdeki gibi yan yana dizin. Aralarına yeşil sivri biberleri serpiştirin.




  • Uzerine, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, tuz, karabiber ve 1/2 çay bardağı sıvıyağ, 1/2 çay bardağı su karışımını dökün.




  • Fırına vermeden önce, tepsinin kenarından suyunu ilave edin ( sebzelerin yarısına kadar gelecek).




  • 375 F da-190 C de, üzerini kapatmadan pişirin.

    NOT: Üzeri açık pişeceği icin, su kaybı olacaktır. Ara sıra kontrol edip gerekirse kaynamış su ilave edebilirsiniz.





No comments:

Post a Comment