
Allah Ne Verdiyse
- ANASAYFA
- HAKKIMDA
- ILETISIM
- Değmesin Yağlı Boya
Sebze Kavurma
Gönderen Allah ne verdiyse On 14 Temmuz 2013 Pazar 8 yorum
es selamü aleyküm dostlar
dar vakite sigdirilmis hemen yalin bir tarif sizlere bencelerle süslü .
basit cabuk can kurtaran yensel ve dayanikli bir tarif .Buzdolabinizda her daim kalabilecek bir lezzet .
her kadin tarafindan bilinir belki
ama bu Allahneverdiyse usulu diyelim
malzemeleri ikiye katlayarak yapabilirisniz dostlar .benim verecegim miktar alti kisiye yeterli olur .
1 orta boy patlican azicik tombis olsun :)
1 kapya kirmizi biber
1 büyük bas kuru sogan
5 dis sarimsak
3 ortaboy havuc
1 avuc dolusu serit halinde dogranmis kuru domates
2 taze domates
yarim cay bardagindan azicik fazla sicak su
tuz, pul biber ,feslegen
yarim cay bardagindan azicik fazla siviyag
islem basit dostlar
tencerenize domates haric sebzeleri yikayip kücük kusbasi dograyin .iri olmasin sakin
üzerine tuzu siviyagi pul biberi ekleyip
ocaga koyun .ates cok harli olmali kapagini kapatin
citirdama sesleri gelinceye kadar bekleyin kapagini acip bir iki kez karistirin
üzerine dogradigimiz dometesleri ve sicak suyu ekleyin. feslegeni bu asama da eklemelisiniz.kapagini kapatin bir kac dakika pisirin erimemeli ocak harli olmali yagina inince hemen ocakdan alin
fark etti iseniz karabiber demedim, vazgecilmezidir aslinda, karabiber mutfagimizda, ama patlicanda nadir kullanirim .cünki acilik patlicanin aciligi ile karisinca genzi alan bir acilik ortaya cikiyor seviyorsanizda en son ve az kullanmaya dikkat edin .
bu yapacaklarimiz harli atesde ! ve 15 dakika icinde bitmis olmali
sanirim bencesi bu
arzu ederseniz bu haliyle dilerseniz sarimsakli yogurt ile dilerseniz et yemeklerinin yaninda servise sunabilirsiniz .bana sorarsaniz taze ramazan pidesinin icine doldurup üzerine bol pul biber ekerek yiyin
tutkunu olmak bu isleme bagli ;)
afiyet olsun dualara talibim dostlar
muhabbetle
Tweet
Pin It
No comments:
Post a Comment