Friday, January 10, 2014

SEBZELİ HAMUR KIZARTMASI




sebzeli hamur kizartmasi 1
Tüm izleyenlerime sayfamı ziyarete gelen misafirlerime kucak dolusu sevgiler selamlar.

Bugün sizlere kahvaltılarınızda ve beş çaylarınızda hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif paylaşmak istedim

Hamuru hazırladığınızda çok iyi mayalandırırsanız hamuru kızartırken içine yağ çekmeyecektir

Malzemeler

1 paket ınstant maya

1 adet kırmızı biber

1 adet yeşil biber

1 çorba kaşığı çörek otu

1 çay bardağı yoğurt

Tuz,un

Kızartmak için

Sıvı yağ

Hazırlanışı

Maya hamur yoğurma kabına alınır çok az ılık su eklenir ve maya eritilir

Üzerine yoğurt ve çörek otu eklenir karıştırılır.

Küçük doğranmış biberler,tuz ve un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır

Hazırlanan hamur ılık ortamda mayalanmaya bırakılır.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezelere hazırlanır ve ortası parmakla delinir

unlu zemine alınır beş dakika daha mayalanmaya bırakılır

Sonra hamur alınır ortasından biraz esnetilerek halkalar büyütülür kızgın yağda kızartılır.




Bunu E-postayla GönderBlogThis!Twitter'da PaylaşFacebook'ta Paylaş







Tepkiler:




No comments:

Post a Comment