Çok sağlıklı bir tarif,sebzeler fırında kendi halinde pişiyorlar vitaminlerini kaybetmeden.Bu tarifte kullandığım hellim peyniri sebzelere güzel bir lezzet katıyor,kendisi en sevdiğim peynir çeşitlerinden birisidir.Tarife geçelim...
HELLİM PEYNİRLİ SEBZE KATLARI
Malzemeler:
- 2 patlıcan
- 2 kabak
- 1 kırmızıbiber
- 250 gr.hellim peyniri
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam fesleğen
- tuz,karabiber
- zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Patlıcan be kabakları önce uzunlamasına 2'ye kesin.Oluşan her iki parçayıda ikiye kesin,yani 4 parçaya ayırın.
- Fırın kabına alın.
- Kırmızıbiberide iri parçalara ayırın,onuda sebzelerin üzerine alın.
- Üzerine zeytinyağı gezdirin,tuz ve karabiber serpin,şöyle bir harmanlayınki zeytinyağı heryerine değsin.
- 200 derecede yarı kıvamda pişirin.
- Sebzeleri fırından alın,fırın kabına önce patlıcanları dizin,üzerine dilimlere ayırdığınız hellimden dizin.
- Hellimlerin üzerine kabakları dizin,tekrar hellim dizin.
- Kırmızıbiberleri serpin,maydanoz ve fesleğenide serpin.
- Tekrar fırına verin.Peynirler eriyene kadar bekletin.
Tweet
No comments:
Post a Comment