Thursday, January 9, 2014

HELLİM PEYNİRLİ SEBZE KATLARI







hellim peynirli sebze katlari 1


Çok sağlıklı bir tarif,sebzeler fırında kendi halinde pişiyorlar vitaminlerini kaybetmeden.Bu tarifte kullandığım hellim peyniri sebzelere güzel bir lezzet katıyor,kendisi en sevdiğim peynir çeşitlerinden birisidir.Tarife geçelim...

HELLİM PEYNİRLİ SEBZE KATLARI


Malzemeler:


  • 2 patlıcan

  • 2 kabak

  • 1 kırmızıbiber

  • 250 gr.hellim peyniri

  • 1 tutam maydanoz

  • 1 tutam fesleğen

  • tuz,karabiber

  • zeytinyağı

 hellim peynirli sebze katlari 2


 Hazırlanışı:


  1. Patlıcan be kabakları önce uzunlamasına 2'ye kesin.Oluşan her iki parçayıda ikiye kesin,yani 4 parçaya ayırın.

  2. Fırın kabına alın.

  3. Kırmızıbiberide iri parçalara ayırın,onuda sebzelerin üzerine alın.

  4. Üzerine zeytinyağı gezdirin,tuz ve karabiber serpin,şöyle bir harmanlayınki zeytinyağı heryerine değsin.

  5. 200 derecede yarı kıvamda pişirin.

  6. Sebzeleri fırından alın,fırın kabına önce patlıcanları dizin,üzerine dilimlere ayırdığınız hellimden dizin.

  7. Hellimlerin üzerine kabakları dizin,tekrar hellim dizin.

  8. Kırmızıbiberleri serpin,maydanoz ve fesleğenide serpin.

  9. Tekrar fırına verin.Peynirler eriyene kadar bekletin.



hellim peynirli sebze katlari 3






Tweet







No comments:

Post a Comment