
Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü ( derili ve kemikli )
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 5 -6 diş sarımsak
Pul biber, Sıvıyağ ( üzerine )
Yapılışı:
Tavuk eti iyice yıkandıktan sonra düdüklü tencereye alınır ve 20 dak. pişirilir.
Bu arada patatesler ve havuçlar küpküp doğranır, sarımsaklar soyulur.
Tavuklar haşlanınca derisi ve kemikleri atılarak etleri küçük parçalara ayrılıarak tekrar içinde piştiği suya bırakılır, havuç, patates ve sarımsaklar ilave edilip, tuz serpilerek düdüklünün kapağı kapatılıp 10 dak. daha pişirilir.
Diğer tarafta yumurtanın sarısı ve limon suyu iyice çırpılır ve pişen yemeğin içine yavaş yavaş ilave edilir. Bir taşım birlikte kaynatılıp ocaktan alınır.
Afiyet Olsun.
No comments:
Post a Comment