Sunday, November 3, 2013

Sebzeli Soğan Mıhlama


sebzeli sogan mihlama 1 Pazı saplarını değerlendirmek için yaptığım bir tarif.


Malzemeler :


5-6 adet kuru soğan


1 demet pazının ayıklanmış sapları


2 adet domates


1-2 adet sivribiber


150-200 gr. kıyma


1 tatlı kaşığı salça


2-3 adet yumurta


2-3 yemek kaşığı sıvıyağ


tuz


Yapılışı :


Kıyma ve sıvıyağ bir tencereye alınarak kavrulur. Kıyma suyunu çekince oldukça iri doğranmış soğanlar da eklenip kavurmaya devam edilir. Doğranmış pazı sapları ve yeşil biber eklenip, tencerenin kapağı kapatılır ve sebzeler kendi suyuyla pişmeye bırakılır. Kabukları soyularak doğranmış domatesler de tencereye ilave edilir ve domatesler erimeye başlayıncaya kadar pişirilir. Tuzu ayarlanır, salça ve yerektiği kadar su eklenip kaynamaya bırakılır. Son olarak üzerine yumurtalar kırılır ve yumurtalar pişince sıcak servis yapılır.


Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment