Ne zamandır istiyordum kağıtta kebabı denemeyi. Sonuç nefis, evdeki herkes bayıldı. Öte yandan sofrada et zevkini bilmediğim misafirler varsa kuzu etini kullanmamayı öğrenmiş oldum böylece. Daha ağzına götürmeden ıgggh bu kuzu eti mi, kokuyor diye tabak boşaltıveriliyor yoksa... Neyse bir dahakine dana kuşbaşı kullanırım ne yapalım :)
Kağıtta Sebzeli Kebap
(Tarif;Glutensiz Gurme Lezzetler - Aslıhan Koruyan Sabancı)
500 gr kuşbaşı et
6 yemek kaşığı bezelye
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet çarliston biber
4 orta boy domates
2 kaşık domates püresi
2 diş sarımsak
1 su bardağı su
1/4 demet maydanoz
1/4 demet taze nane
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Pişirme kağıdı
Soğan ve sarımsaklar yemeklik küp küp doğranıp bir yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur. Havuç, patates, biberler de aynı şekilde doğranıp bir iki dakika pişirilir. Domatesler de küçük doğranır, püreyle eklenir. Kuşbaşı etler katıldıktan sonra bir iki çevrilir. Maydanoz,dereotu, bezelye, bir bardak kaynar suyla birlikte konulduktan sonra 40 dakika kadar pişirilir. Pişen et 6 parçaya ayrılan pişirme kağıtlarına dağıtılır. Maydanoz saplarıyla bağlanır. Kebap torbalarının üzerine biraz su serpilerek 160 derecede 20 dakika pişirilir.
No comments:
Post a Comment