Uzun zamandır tarifini vermeyi düşündüğüm tavuğun sonunda fotoğrafını çekebildim. Halbuki geçen haftada yapmıştım ama fotoğraf çekene kadar bitti :) O yüzden bu sefer misafirlerin affına sığınarak masada çektim fotoğrafı. Fotoğraf güzel çıktı ama emin olun ki tadı daha şahane.. Mutlaka bir kere deneyin. Vazgeçemeyeceksiniz :)

Malzemeler:
1kg kuşbaşı tavuk
3 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı soya sosu
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
pul biber
kekik
tuz
sebze olarak ;
2 kabak
2 kırmızı biber
1 paket mantar
2 havuç
Tüm malzemeyi harmanlayarak tavukla karıştırın. Karışımı en az 3 saat bekletin. Ben ya sabahtan yapıp bekletiyorum akşama kadar ya da geceden. Öncesinde julyen doğranan sebzeleri ayrı ayrı wokta soteliyorum. Sonra gene wokta (çok rahat oluyor) soslu tavuğu kızarana kadar pişiriyorum. ve sebzeleri ekleyip bi kaç kere karıştırıp ısınmasını sağıyorum sebzelerin. ve servise hazır.. Yanında bulgur pilavı da olur ama daha çok fırın makarnayı tercih ediyoruz.. O gün pazarda yeni çıkmış enginarları görmüş ve dayanamamıştım. Güzel de yaparım.. misss oldular :)
No comments:
Post a Comment