Thursday, October 17, 2013

SEBZELİ TAVUKLU KEŞKEK


4. TARİFİN ADI: SEBZELİ TAVUKLU KEŞKEK

GÖNDEREN :  ANNEMİN KIZIYIM


sebzeli tavuklu keskek 1


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ .

Sebzeli Tavuklu Keşkek

Malzemeleri:

1 su bardagi cabuk pisen keskeklik bugday

200 gr tavuk gögsü

1 yemek kasigi Tereyagi

1 sogan

1 biber yesil ve kirmizi

1 domates

1 Kabak (kabagim baya büyük bahce kabagi idi 400 gr)

1 cay bardagi haslanmis misir taneleri

3 su bardagi sicak su

Tuz, karabiber,1 yemek kasigi salca ve kimyon

Yapilisi:

Sezeler ayiklanir ve yemeklik dogranir.

Bir tencereye tereyagi alinir ve icine kusbasi dogranmis tavuk gögsü ilave edilerek bes dakika kavurulur. Sonra soganlar biberler ve kabak da eklenerek devam 3 dakika kavrulur. Bu islemleri tencerenin agzi kapali olarak arada karistirarak devam ettirilir.

Sonra icine 3 su bardagi sicak su keskeklik bugday, kesilmis domatesler ve kimyon haric diger malzemeler de eklenir. Kaynadiktan sonra kisik atesde pisirilir, en son da kimyon ilave edilerek sicak sicak servis yapilir.

No comments:

Post a Comment