
GÜLÜMSE! Hadi bırak heybendeki bütün o yorgun yıllarını, hayal kırıklıklarını, başkalarını mutlu edebilmek adına yaptığın ama zerre kadar mutluluk duymadığın bütün o rutin koşturmalarını bir kenara.Yepyeni bir pencereden bak bu sabah hayata. Çocuk masumiyetiyle, bayram sevinciyle karşıla yeni doğan günü. Gülümse! Hayata, geçmişe, yarı...nlara, umutlarına gülümse!Hatalarından dersler çıkartmayı öğren. Unutma! Hayatta hata diye bir şey yoktur aslında. Bizim hata sandığımız bütün o yanılgılara büyükler tecrübe diyorlar.Koyup önüne eksik yanlarını aynada kendine bakar gibi bak. Neydi hayallerin ve ne kadarını hayata geçirebildin?Bir elbiseyi çıkarır gibi çıkarıp koy bir kenara üstündeki başkalarına adanmışlıklarını. Sadece kendin ol bu sabah. Bu anı bir daha asla yaşayamayacaksın, farkına var. Gönlünden ne geçiyorsa kalkıp onu yap. Kimsenin ne düşündüğünü umursamadan sadece sen istiyorsun diye olması gereken, yapılması gereken ve ertelenen ne varsa onu yap. Gülümse! Ama önce kendine…Önce kendine değer ver ki anlamlı kılınsın her bir saniyen. Aldığın her nefesin amacına ulaşabilsin. İçindeki potansiyelin ve seni sen yapan bütün o küçük ayrıntıların farkına var ve tadını çıkar. Hem sonra mutluluk zaten küçük ayrıntılarda gizli değil midir? Unutma, kimse senin kadar güzel gülümseyemeyecek bu sabah yeni doğan güne. Kimse anlayamaz ki seni senin kadar. Ve kimse de sevemez senden başka böyle çıkarsız, saf, duru güzellikte seni.Hayatı, dahası kendini erteleme bu sabah. Sadece gülümse, gerisi nasılsa gelir. Sımsıkı sarıl içindeki çocuğa. Bak Gazali ne güzel anlatmış:- “Kendine değer ver ve gönlünü olgunlaştır. Çünkü sen bedeninle değil, ruhunla insansın.
Allah hiç birimizin yüzünden gülümsemeyi eksik etmesin inşallah diyelim,değil mi dostlar....Bugün sizinle paylaşacağım reçetemiz,son derece lezzetli bir tart.Sebzeleri secme ve değiştirme özgürlüğünüz her zaman var.Hangi sebzeyi veya hangi iç malzemesini kullanmak isterseniz onunla yapabilirsiniz...
Malzemeler:
250 gr yumuşak tereyağ
8 kaşık yoğurt
1.5 tatlı kaşığı tuz
5 bardak un
1 paket kabartma tozu
iç malzemesi:
1/2 kg ince doğranmış pırasa
1 adet jülyen doğranmış havuç
1 ader jülyen doğranmış patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 cay bardağı sıvıyağ
100 gr dlimlenmiş kasar peyniri
üzeri için:
1 çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
Öncelikle iç malzememizi hazırlamamız gerekiyor.Bunun için,sıvıyağımızı tencereye alıyoruz ve içine ilk önce pırasalarımızı koyarak hafifçe kavuruyoruz.Daha sonra doğranmış havuç ve patateslerimizi ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamurumuz için gerekli olan malzemelerimizle elimize yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.Bu hamurun 3/4 lük kısmını mümkünse yağlı kağıtla kaplanmış,kelepceli kalıbımıza kenarlarını yuksek bırakarak yayıyoruz.ve soğuyan iç malzememizi tartımızın üzerine alıyoruz.
Sebzelerimizin üzerine kasar dilimlerini yerleştirip,geriye kalan 1/4 lük hamuru açıp baklava dilimi gibi verev kesip tartımızın üzerine gördüğünüz yaprak sekillerini yapıyoruz.İstersek daha minik verevler kesip tartın etrafına benim yaptığım gibi de dizmeniz mümkün.Sonrasında süt ve yumurtayı birlikte çırpıp tartın üzerine döküyoruz ve en 1 saat dinlendirdikten sonra 180 derece daha evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz...
No comments:
Post a Comment