Monday, October 28, 2013

Sebzeli Sardalya Buğulama



sebzeli sardalya bugulama 1İri Hamsiiiiiiiiiiii, iri hamsiiiiiiiiii diye satılan sardalya balıklarını görünce dayanamadık aldık aslında aldığımız balığın hamsi olmadığını da biliyorduk :) Ama hamsiyi öyle özlemiştik ki çakmasına bile razıydık :)


Aslında genelde tavada kızartma olarak pişirdiğim balıkları bu kez sebzeli tercih ettim ve gerçekten de çok isabetli oldu çünkü balığın suyu ile sebzeler; sebzelerin lezzeti ile balık harmanlanmış ve ortaya son derece hafif, sağlıklı ve lezzetli bir yemek çıkmıştı.




Malzemeler:




  • 1 kg Sardalya




  • 1 adet havuç




  • 1 adet patates




  • 1 adet soğan




  • 4 adet sivri biber




  • 4 -5 adet sarmsak




  • 1 adet domates




  • Yarım limon




  • 1 tatlı kaşığı salça




  • 2 adet defne yaprağı




  • Tuz, kekik




  • Zeytinyağ




Yapılışı:



Tepsinin tabanına çok az zeytinyağ gezdirilir ve ince halkalar halinde doğranmış soğanın yarısı ile 1 adet defne yaprağı dizilir ve üzerine kılçıklarıyla birlikte ayıklanıp temizlenmiş sardalyalar açık olarak dizilir. Balıkların üzerine kalan soğan halkaları, parmak parmak doğranmış havuç, patates ve biberler, file doğranmış sarımsaklar dizilir.



sebzeli sardalya bugulama 2Üzerine kabukları soyulup ince doğranmış domatesler 1 kaşık salça ile harmanlanarak yerleştirilir. Üzerlerine kabukları soyulmuş limon dilimleri, bir adet defne yaprağı dizilir ve en son zeytinyağı gezdirilip, tuz ve kekik serpilerek üzeri kapatılır ve ocak yada fırında 30 dak. pişirilir.



sebzeli sardalya bugulama 3 Afiyet Olsun.



No comments:

Post a Comment