Thursday, October 24, 2013

Sebzeli Mücver


Muhteşem Çekiliş için son 3 gün bekliyoruz TIK TIK...


sebzeli mucver 1


sebzeli mucver 2


sebzeli mucver 3
Evde kabak dolması yapılınca içleri bizim evde ya mücver olur yada daha önce tarifini verdiğim çok leziz olan Kabak içi yemeği...Mücveri uzun zamandır daha hafif olsun diye fırında yapıyorum.

Bitlis Dolmasının kabaklarından çıkan içleri sebzeli mücver yapmaya karar verdim...

MALZEMELER

1 kilo kabağın içi ince kıyılmış

2 adet patates rendelenmiş

1 demet taze soğan

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

Bir kaç dal taze nane

3 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı un

1 çy bardağı sıvıyağ

Tuz

Karabiber

Pulbiber

YAPILIŞI

-Derin bir kaseye kabaklar alınır.

-Üzerine patatesler rendelenir.

-Yeşillikler ince ince kıyılır ve eklenir.

-Yumurtalar kırılır.

-Kabartma tozu,baharatlar ve sıvıyağ eklenir karıştırılır.

-En son unu eklenip karıştırılarak yağlanmış borcama dökülüp üzeri düzeltilir.

-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

-Dilimlenip servis yapılır.

AFİYET OLSUN...





No comments:

Post a Comment