Muhteşem Çekiliş için son 3 gün bekliyoruz TIK TIK...
Bitlis Dolmasının kabaklarından çıkan içleri sebzeli mücver yapmaya karar verdim...
MALZEMELER
1 kilo kabağın içi ince kıyılmış
2 adet patates rendelenmiş
1 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Bir kaç dal taze nane
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1 çy bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
YAPILIŞI
-Derin bir kaseye kabaklar alınır.
-Üzerine patatesler rendelenir.
-Yeşillikler ince ince kıyılır ve eklenir.
-Yumurtalar kırılır.
-Kabartma tozu,baharatlar ve sıvıyağ eklenir karıştırılır.
-En son unu eklenip karıştırılarak yağlanmış borcama dökülüp üzeri düzeltilir.
-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
-Dilimlenip servis yapılır.
AFİYET OLSUN...
No comments:
Post a Comment