Thursday, October 31, 2013

Sebzeli Minik Tart



sebzeli minik tart 1
   Tartlar genelde büyük kalıpta yapılır ama benim tercihim her zaman porsiyonluk ikramlar yapmaktır.Tuzlu tartlara kiş denilse de bunun tarifini tart diye aldığım için artık tart diye yazıyorum.Ben bugün ıspanak kullandım. Arzu edilen bütün sebzelerle hazırlanabilir.Yalnız ıspanakta olduğu gibi hangi sebze kullanılacaksa önce sotelenmelidir.



MALZEMELER ( hamur için) 11-12 tane tart için


  1. 125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)

  2. 1 yemek kaşığı elma sirkesi

  3. 1 tatlı kaşığı kabartmatozu

  4. 1 yemek kaşığı susuz yoğurt

  5. Alabildiği kadar un



İÇ HARCI İÇİN







  1. 1 yemek tabağı dolusu doğranmış ıspanak( tepeli)

  2. 1 soğan

  3. 1 yemek kaşığı tereyağı

  4. 1 dal taze sarımsak

  5. 2 tane kırmızı salça biberi( közlenmiş de olabilir)

  6. Üzerine atmak için rende kaşar



YAPILIŞI








  • Hamur malzemesi karıştırarak yumuşak ele yapışmayan hamur yoğrulur.

  • Dolapta ağzı kapalı bir şekilde on dakika dinlendirilir.

  • Çıkarıp kolay şekil vermek için bir kez daha yoğrulur.

  • Küçük bezelere bölerek silikon kalıplara yağlamadan yerleştirilir.( eğer silikon değilse yağlanır)



sebzeli minik tart 2



  • Tavaya yağ ,soğan ve sarımsak koyarak kavrulur.

  • Biberler ve ıspanaklar eklenerek kavrulur.Suyu kalmamalı varsa süzülür.

  • Soğutulduktan sonra tart kalıplarına yerleştirilir.



sebzeli minik tart 3



  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırına sürülür.

  • Yarı piştikten sonra bol kaşar serpilerek tekrar pişirilir.

  • Sıcak servis yapılır.






No comments:

Post a Comment