MALZEMELER ( hamur için) 11-12 tane tart için
- 125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
- 1 yemek kaşığı susuz yoğurt
- Alabildiği kadar un
İÇ HARCI İÇİN
- 1 yemek tabağı dolusu doğranmış ıspanak( tepeli)
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 dal taze sarımsak
- 2 tane kırmızı salça biberi( közlenmiş de olabilir)
- Üzerine atmak için rende kaşar
YAPILIŞI
- Hamur malzemesi karıştırarak yumuşak ele yapışmayan hamur yoğrulur.
- Dolapta ağzı kapalı bir şekilde on dakika dinlendirilir.
- Çıkarıp kolay şekil vermek için bir kez daha yoğrulur.
- Küçük bezelere bölerek silikon kalıplara yağlamadan yerleştirilir.( eğer silikon değilse yağlanır)
- Tavaya yağ ,soğan ve sarımsak koyarak kavrulur.
- Biberler ve ıspanaklar eklenerek kavrulur.Suyu kalmamalı varsa süzülür.
- Soğutulduktan sonra tart kalıplarına yerleştirilir.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırına sürülür.
- Yarı piştikten sonra bol kaşar serpilerek tekrar pişirilir.
- Sıcak servis yapılır.
No comments:
Post a Comment