Aralık, benim doğduğum ay... Ve ben, bu en sevdiğim ayla ilgili çok güzel sözler hazırlamıştım buralara dökmek için. Son günlerin telaşından , 'Hoşgeldin Aralık' yazısını yayınlamak ayın başına da ortasına da kısmet olmadı. Belki ayın son günlerine bam başka bir yazı hazır eder yayınlarım 'Güle güle Aralık' diyerek...
Kuskus salatasını çok severim. Ama benim gönlüm yoğurtlanarak servis edileninden ziyade, bu mor suyun rengini içine çekmiş, bol kış sebzeli olanından yana. Hem çok besleyici, hem de pek bir lezzetli olduğu için çok sık yaptığım bir salata çeşidi bu. O sebepledir ki içine ne girerse daha lezzetli olur veya tadını bozar gayet iyi biliyorum. Mesela bu salatanın içine limon suyu koymadığınızda oluşan tadın, tarladan koparıp yiyeceğiniz ottan hiç bir farkı kalmıyor ! Mor lahanasız da hiç bir kıymeti yok...
İçinde mutlaka bulunması gerekenler olduğu gibi içine girmemesi gereken şeyler de var. Örneğin dilimlenmiş salatalık ve özellikle de dilimlenmiş domates kuskusun tadını bozuyor. Eğer domates kullanacaksanız mutlaka cherry olanları tercih edin ve dilimlemeyin. Ayrıca, olabildiğince az kullanın.
Aynı şekilde marul da yine kuskusun içinde anlamını yitiren sebzelerden. İlave etmeyin, çok gereksiz !
Kısacası buzdolabında havuç, mor lahana, limon ve dereotu varsa sebzeli kuskus salatası yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Tadı ,10 olmasa da 9 puanı hakeder nitelikte olacaktır. Kalan 1 puan mı ? O da haşlanmış mısırın hakkı :)
Malzemeler (3 kişilik) :
1 su bardağı kuskus makarna
1 avuç cherry domates
1 adet havuç
Orta boy mor lahananın yarısı
1 çorba kasesi haşlanmış mısır
1 çorba kasesi maydonoz + dereotu
2 adet limon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı :
-Kuskusu , üzerini örtecek kadar suda, tuz ve yağ ilave ederek haşlayıp süzün. Üzerinden soğuk su geçirip sürekli plastik bir kaşıkla karıştırarak soğutun ki birbirine yapışmasın.
-Haşlanan ve soğuyan kuskusu zeytinyağı ile karıştırıp servis tabağına yayın.
-Mor lahanayı incecik dilimleyip derin bir kaseye alın. Üzerine 1 limon suyu ve biraz tuz ilave edip iyice ezin. Kuskusun üzerine, suyunu da unutmadan mor lahanayı yayın.
-Havucu rendeleyip servis tabağına alın.
-Maydonoz ve dereotunu doğrayıp havuçların üzerine yayın.
-Haşlanmış mısırı da ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın.
-Salataya , kalan limonu da sıkıp cherry domateslerle süsleyin.
LeylaK
Kategoriler: SALATALAR
Bunu E-postayla GönderBlogThis!Twitter'da PaylaşFacebook'ta Paylaş
Tepkiler: |
No comments:
Post a Comment