Köfteyi seven çocuklara sebze yedirmenin en iyi yolu.
İçinde ki sebzelerin sayesinde de oldukça bereketli oluyor.
Bu tarif için sadece 300 gram kıyma kullandım ama sebzeler ile birlikte hacmi artan köfte hamurundan 15 adet büyük köfte çıktı.
Maydanoz yerine de kereviz yaprakları kullandım.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
300 gram kıyma,
1 paket etimek,
1 adet kuru soğan,
1 adet kırmızı biber,
1 adet sivri biber,
1 büyük çay bardağı haşlanmış mısır,
1 kavanoz garnitür,
1 adet yumurta,
5-6 dal kereviz yaprağı yada maydanoz,
Tuz, zeytinyağı, karabiber, kimyon.
TARİFİ;
Klasik köfte malzemeleri olan kıyma, yumurta, rondoda ufalanmış etimek, rendelenmiş soğan, ince ince kıyılmış maydanoz yada varsa kereviz yapraklarını, tuz, damak tadınıza uygun baharatlarla (karabiber, kimyon, kırmızı pul biber gibi) ve 1 çay bardağı su ile yoğurun.
Garnitür ve mısırı süzgeçe boşaltıp, iyice süzün.
Kırmızı biberi ve sivri biberi garnitür boyutunda küçük küçük doğrayın.
Doğradığınız biberleri, süzülen mısır ve garnitürü köftenin içine ekleyin.
Sebzelere fazla zarar vermeden yavaşça yoğurup, birbirine yedirin.
Köfte hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, yağladığınız elinizle ufak hamburger köftesi büyüklüğünde yassı köfteler hazırlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz yada yağladığınız fırın tepsisine hazırladığınız köfteleri dizin.
Önceden ısıttığınız, orta hararette ki fırında köfteleri pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Gazze'ye yardım götürürken İsrail'in hain saldırısı sonucu 9 vatandaşımızın şehit olduğu Mavi Marmara gemisi 1 hafta önce İstanbul Sarayburnu Limanı'na demirledi.
Bakınız; Muhterem'le Geziye-Mavi Marmara İstanbul'da!
No comments:
Post a Comment