Sunday, October 6, 2013

Fırında Sebzeli Tavuk But


firinda sebzeli tavuk but 1 firinda sebzeli tavuk but 2

Etten sonra tavuğu da pek sevmem. Ama hazır fabrikasyon tavuklarını hiç sevmem. Şöyle doğal ortamda yetişen köy tavuğu olacak ki (çocukken tavuk delisiydim) atacaksın onu tencereye, üzerinde 1 parmak sarımsı-yeşilsi yağ; İşte o tavuğu kimseye yedirtmem. Kalmadı ki artık doğal beslenen tavuklar! Neyse gelelim fırında zorlama, sebzeli çakma tavuk imalatına. Bakalım orijinal tavuk gibi olacak mı?







Malzemeler




  • 1 kg. kemiksiz tavuk but eti

  • 2 adet domates

  • 2 adet patates

  • 6-7 adet sivri biber

  • 2 adet orta boy soğan

  • 1 su bardağı su

  • Tuz



Yaramaz Tavuğun Terbiye Edilmesi İçin Gerekenler



  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

  • 5 diş sarımsak

  • 1 tutam kekik

  • 2 çorba kaşığı biber salçası

  • 1 tutam karabiber

  • 1 dal maydanoz

  • 1 çorba kaşığı sirke





Yapılışı


  1. Tavuk etlerini 1-2 saat, adı geçen malzemeler ile terbiye edin.

  2. Tavukları, iri dilimlenmiş domates, patates ve bütün biberleri tepsiye dizip üzerine suyu döküp, önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 30-40 dk. pişirin.


Tamam, Bağırmayın, Ama Gıdaklamadan Sorun, Karşınızda Horoz Yok!


  • Sizce neden tavukları terbiye ettik,bi düşünün bakalım.

  • Dağda bayırda ot,kekik yiyen tavuğun mu yoksa hazır yem yiyen tavuğun mu terbiyeye ihtiyacı var?

  • Patatesler kızarmışsa tavuk da pişmiş demektir.

    "Yahu habire köy tavuğu diyorsunuz. Siz köyden mi internete bağlanıyorsunuz? diyorsanız, dileğinizin kabul olması için ben dua edeceğim.

  • Boşuna mı blogun adını "Doğadan Doğal Lezzetler" koydum. Yani! Oha oldum, Yok şaka, Gitcaan mi? Ok Bye.:((


  • firinda sebzeli tavuk but 3




No comments:

Post a Comment