Sunday, October 6, 2013

FIRINDA SEBZELİ HAMSİ



firinda sebzeli hamsi 1


Hayırlı Akşamlar Kıymetli İzleyicilerim!!!


Palamut ve Levreğin bol olduğu şu günlerde biz tercihimizi hamsiden yana yaptık...Daha doğrusu oğlum öyle istedi...Hamsiyi yemek daha kolay geliyor ona... 


firinda sebzeli hamsi 2


Bende sebzeli olarak hazırlayıp,fırında kızarttım...


Herkese tavsiye ederim...


Balıklardan çok patatesleri yedik dersem yalan olmaz... 



firinda sebzeli hamsi 3


Balığı şöyle tarif edeyim;


    Malzemeler:



  • 1 kg ayıklanmış hamsi


  • 4-5 adet orta boy patates


  • 3-4 adet yeşil biber


  • 1 adet domates


  • 2 baş kuru soğan


  • 1 su bardağı mısır unu


  • 2 adet limon


  • tuz,karabiber



    Yapılışı:




  • Balıkları iyice yıkayıp,üzerine ince tuz dökerek ovup tekrar yıkayıp süzmeye bırakın...


  • Tepsiye önce minik doğranmış bir adet domatesi dizin...


  • Diğer taraftan patatesleri soyup,yıkayıp kalın halkalar halinde doğrayıp,üzerine bir miktar sıvı yağ ve tuz dökerek domateslerin üzerine yerleştirin...


  • Domates koymamın sebebi kızarırken sebzelerin tepsiye yapışmaması...


  • İri doğranmış biberleri de dizin..(Acı biber de kullanabilirsiniz)...


  • Süzülmüş olan balıkları ayrı bir kapta mısır unu ve tuz ile iyice karıştırın ,halka halka doğranmış 2 baş soğanla harmanladıktan sonra  tepsinin en üstüne sıralayın...


  • Üzerine bir miktar sıvı yağ ve bir limon suyu gezdirdikten sonra fırına sürün...


  • Balıklar nar gibi kızardığında çıkarıp,sıcak sıcak servis yapın.... 


  • Bol limon sıkarak afiyetle yiyin...




firinda sebzeli hamsi 4


Yanında bol salata ve turşu olmazsa olmaz...






* Balık yerken yanında patates olması boğaza kılçık takılması durumunda çok faydalı oluyor...Özellikle küçük çocukları olanlar bunu denesinler derim....


* Hamsinin bel kemiklerini hiçbir zaman çıkarmam beraber yeriz...Zira asıl fosfor ve çinko oradaymış yazmadan edemedim....


                       Şen ve Esen Kalın, İyi Akşamlar!!!


No comments:

Post a Comment