Tuesday, October 29, 2013

Etli Türlü (Karışık Sebzeli Güveç)



etli turlu karisik sebzeli guvec 1


Sebze sevenler için bütün lezzetleri içerisinde bulunduran harika bir yaz yemeği. Hele birde güveçte yapılırsa doyamazsınız lezzetine. Eminim denemek isteyenler vardır. Şimdi tarife geçiyorum.


etli turlu karisik sebzeli guvec 2



Etli Türlü için Gereken Malzemeler


  • 1 parça kuşbaşı doğranmış et

  • 2 adet patlıcan

  • 2 adet kabak

  • 2 adet patates

  • Biraz taze fasulye

  • 2 adet soğan

  • 4-5 diş sarımsak

  • 5-6 adet yeşil biber

  • 3 adet domates

  • 1 adet et bulyon

  • Tuz, karabiber, kırmızı biber

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 2 yemek kaşığı margarin

  • yarım çay bardağı sıvıyağ




etli turlu karisik sebzeli guvec 3



Yemeğin yapılışı






  • Güveçimizin en altına sıvı yağ koyup, sırasıyla küp küp doğranmış sebzeleri yerleştirelim.

  • Önce eti, ardından soğan ve sarımsağı,yeşil fasulye, patlıcan, kabak ve patatesleri koyuyoruz.

  • En son biber ve domateslerini ekliyoruz.

  • Üzerine bir su bardağı suyla bir kaşık salçayı eritiyoruz.

  • içerisine baharatlarınıda karıştırıp yemeğin üzerine gezdiriyoruz.

  • Enson Margarini koyup kapağını kapatıp, yemeğin altını yakıyoruz.

  • Kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateste yaklaşık 45 dk pişiriyoruz.

  • Afiyet olsun..

Not: Sebzeleri pişme sıralarına göre yerleştirirsek daha iyi sonuç alırız.

Güveç yemeklerinde daha iyi sonuç alabilmek için kesinlikle karıştırmıyoruz ve pişene kadar kapağını açmıyoruz.

         açmıyoruz


No comments:

Post a Comment