Saturday, September 14, 2013

Yuva'lı Tarifler Yarışmasında İkincilik Alan Sebzeli Çiçek Ekmeğim




yuva li tarifler yarismasinda ikincilik alan sebzeli cicek ekmegim 1


yuva li tarifler yarismasinda ikincilik alan sebzeli cicek ekmegim 2
 Tüm takipçilerime şeker tadında güzelliklerle dolu mutlu hafta sonları diliyorum.

Yuvamaya yarışmasında bana 2.cilik kazandıran ve merakla beklenen ekmeğimde sıra,güzel mesajlarınız için hepinize sonsuz teşekkürler.Yuvamaya'ya da çok teşekkür ederim.

MALZEMELER

11 gr.Yuva İnstant maya

3 adet orta boy kabak

2 adet pırasanın yeşil yaprakları

1 adet kırmızı biber

1 su bardağı kaşar peynir rendesi

3 çorba kaşığı zeytinyağ

1+1,5 tatlı kaşığı tuz

Yarım su bardağı ılık su

5 su bardağı un

Üstü İçin

2 yemek kaşığı yoğurt

Susam

Haşhaş



yuva li tarifler yarismasinda ikincilik alan sebzeli cicek ekmegim 3


yuva li tarifler yarismasinda ikincilik alan sebzeli cicek ekmegim 4


yuva li tarifler yarismasinda ikincilik alan sebzeli cicek ekmegim 5


yuva li tarifler yarismasinda ikincilik alan sebzeli cicek ekmegim 6
YAPILIŞI

-Kabakları yıkayıp kabukları ile beraber rendeleyin.

-Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz gezdirip suyunu salması için yaklaşık 30 dakika bekleyin.

-Pırasa yapraklarını ve kırmızı biberi incecik kıyın.

-Hamur yoğuracağınız kaba instant maya,kaşar peynir rendesi ve tuzu alıp elle karıştırın.

-Kabakların suyunu elle sıkın kuru malzemenin üzerine alın.

-Pırasa ve biberide ekleyin yarım su bardağı ılık su ve 3 yemek kaşığı zeytinyağ  ile harmanlayın.

-Azar azar un ilave ederek yumuşak hamurunuzu hazırlayın.

-Üzerine az miktarda sıvıyağ sürerek strec filmle sarıp ılık biryerde hamurun iki katı olmasını bekleyin.

-Bu arada kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayın.

-Mayalanan hamuru unlu tezgahta tekrar yoğurup bezelere ayırın.

-Kalıba çiçek şeklinde bezeleri dizin.

-Üzerine fırça ile yoğurt sürüp susam ve haşhaş serpin.

-Tekrar strec filmle sarıp yaklaşık 15 dakika daha bekletin.

-Kabaran ekmeği önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50 dakika pişirin.

-Kalıptan çıkarıp  soğutun.

AFİYET OLSUN...







No comments:

Post a Comment