

Yuvamaya yarışmasında bana 2.cilik kazandıran ve merakla beklenen ekmeğimde sıra,güzel mesajlarınız için hepinize sonsuz teşekkürler.Yuvamaya'ya da çok teşekkür ederim.
MALZEMELER
11 gr.Yuva İnstant maya
3 adet orta boy kabak
2 adet pırasanın yeşil yaprakları
1 adet kırmızı biber
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
3 çorba kaşığı zeytinyağ
1+1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık su
5 su bardağı un
Üstü İçin
2 yemek kaşığı yoğurt
Susam
Haşhaş




-Kabakları yıkayıp kabukları ile beraber rendeleyin.
-Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz gezdirip suyunu salması için yaklaşık 30 dakika bekleyin.
-Pırasa yapraklarını ve kırmızı biberi incecik kıyın.
-Hamur yoğuracağınız kaba instant maya,kaşar peynir rendesi ve tuzu alıp elle karıştırın.
-Kabakların suyunu elle sıkın kuru malzemenin üzerine alın.
-Pırasa ve biberide ekleyin yarım su bardağı ılık su ve 3 yemek kaşığı zeytinyağ ile harmanlayın.
-Azar azar un ilave ederek yumuşak hamurunuzu hazırlayın.
-Üzerine az miktarda sıvıyağ sürerek strec filmle sarıp ılık biryerde hamurun iki katı olmasını bekleyin.
-Bu arada kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayın.
-Mayalanan hamuru unlu tezgahta tekrar yoğurup bezelere ayırın.
-Kalıba çiçek şeklinde bezeleri dizin.
-Üzerine fırça ile yoğurt sürüp susam ve haşhaş serpin.
-Tekrar strec filmle sarıp yaklaşık 15 dakika daha bekletin.
-Kabaran ekmeği önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50 dakika pişirin.
-Kalıptan çıkarıp soğutun.
AFİYET OLSUN...
No comments:
Post a Comment