Monday, September 2, 2013

Yaçe Sosezi bogkım(Kavrulmuş sosisli Sebzeler)



Yaçe sosezi bogkım(야채 쏘세지 볶음)


(Kavrulmuş sosisli Sebzeler)










Malzemeler


kuru soğan 1 tane


havuç 1 tane


yaşil biber 1 tane


kırmız biber 1 tane


Sosis 1 paket


sıvı yağ 2 yemek kaşık


susam yağ 1 çay kaşık










Yapılış






yace sosezi bogkim kavrulmus sosisli sebzeler 1











Türkiyede çok kolayca yapabilecek


Kore Yemek tarifini anlatıyorum.


yemeğin adı Yaçe bogkım..


Yaçe---Sebze demektir.


bogkım ise kavurmak anlamın korecedir.






önce sebzeler iyice yıkanır.


kuru soğan yarımay şekilde,


havuç ve sosis jülen..


yeşil biber ve kırmız biber ise


dörken şekilde doğranır.






vok tavaya 2 yemek kaşık


sıvı yağ konur.


sonra doğlanmış sevzeler sırayla ilave edilir.


(en sert olan sevzeden kavrulmaya başlar.


en son sosis konur.)














yace sosezi bogkim kavrulmus sosisli sebzeler 2






sosu için malzemeler






goçujang(biber şalça) 2 yemek kaşık


soya sosu 1 yemek kaşık


susam 1 yemek kaşık


şeker yada bal 1 yada 2 yemek kaşık


karabiber ve tuz


sarımsak 2 diş






bular hepsini karıştırak hazırlanır.


sevzeler pişirdikten sonra ilave edilecek!!










yace sosezi bogkim kavrulmus sosisli sebzeler 3






sebzeler iyice yumuşak olunca


hazırlanmış sosu ilave edilir.


ve kısık ateşte 2-3 dk daha pişirir.


en son susam yağı koyup


karıştırdıktan sonra


sıcak servis yapılır.














yace sosezi bogkim kavrulmus sosisli sebzeler 4










Afiyet olsun!!






































No comments:

Post a Comment