Rengarenk sebzeli tavuklar
Bol sebze kullanarak yapılan yemekler hafif olduğundan özellikle yaz aylarında tercih sebebim. Çabucak pişen, doyurucu, sebzeli ve tavuklu yemeği wok tavası kullanarak çok kolay yapıyorum. Yanına sade pilav pişirilse yetiyor.
Küçük, büyük hepimiz soya soslu sebzeli tavuklar yaz sofralarımda yer alıyor.
MALZEMELER
700 gr. tavuk göğüs
2 diş sarımsak
2 adet havuç
2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
2 bağ yeşil soğan
4 yemek kaşığı kabuğu alınmış kavrulmuş badem
1 tatlı kaşığı nişasta
2-3 yemek kaşığı soya sosu
4 yemek kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Tavukları biraz tuz ile ovun ve iyice yıkayın, süzün. Uzun parmak şeklinde jülyen doğrayın.
Sebzeleri de aynı şekilde doğrayın. Yeşil soğanları uzun sap şeklinde doğrayın. Çok kalın olanları boyuna 2'ye ayırıp doğrayabilirsiniz.
Wok tavasında yağı kızdırın. İçine sarımsakları çok küçük doğrayıp atın. Yağa sarımsağın kokusu çıkınca doğranmış tavukları atın. Yüksek ateşte kavurun.
Tavuklar suyunu salıp çekince önce havuçları, sonra biberleri ekleyin. En son yeşil soğanları ekleyip biraz daha kavurun.
İçine kavrulmuş bademleri, nişasta, soya sosu, karabiber ve gerekirse tuz ekleyin.
Taze soğanlar biraz diri olacak şekilde bekletmeden servis yapın.
*Soya sosu tuzlu olduğundan tuz miktarında dikkatli olun.
No comments:
Post a Comment