SEBZELİ YAZ TÜRLÜSÜ - ETLİ TÜRLÜ - ETLİ YAZ TÜRLÜSÜ - ETLİ TÜRLÜ TARİFİ
Şu benim yamaktan "gına" geldi valla... Bugün de kardeşinin doğum günü müymüş neymiş... Sabahtan atladı gitti. Kesicem yevmiyesinden o olacak. Tüm işlere koştur babam koştur. Akşama büyük bir organizasyon var. Koskoca "Neşeli Şef" yarım çuval patates ve soğanı doğrasın dursun! Ben sorarım ona!!!

Gerekli Malzemeler
300 gr. kuşbaşı kuzu eti (Az yağlı dana eti de olabilir..)
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy kuru soğan
6 - 7 diş sarmısak
1 adet irice patlıcan
3 - 4 adet orta boy patates
2 orta boy havuç
2 su bardağı bezelye
2 adet orta boy domates
250 gr. taze fasulye
Tuz - Karabiber - Pul biber
SEBZELİ YAZ TÜRLÜSÜ TARİFİ
Genişçe bir tencereye sıvıyağı döküp kızdırın. Sonra yemeklik kesilmiş soğanları ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Eti yıkayıp tencereye ekleyip karıştırın. Suyunu bırakıp tekrar çekince ocağın altını iyice kısıp, etin üstüne sırası ile; bezelyeleri, halka şeklinde doğranmış havuçları, küp küp doğranmış patatesleri, çizgili biçimde soyup parmak büyüklüğünde halka halka kestiğiniz patlıcanları, yarım ay şeklinde kestiğiniz kabakları, yanlarından kılçıkları alınmış taze fasülyeleri, ortasından 2 ye kesilmiş sarımsakları ve en son rendelenmiş domatesleri ekleyin.

No comments:
Post a Comment