Monday, September 2, 2013

SEBZELİ YAZ TÜRLÜSÜ



SEBZELİ YAZ TÜRLÜSÜ - ETLİ TÜRLÜ - ETLİ YAZ TÜRLÜSÜ - ETLİ TÜRLÜ TARİFİ


Şu benim yamaktan "gına" geldi valla... Bugün de kardeşinin doğum günü müymüş neymiş... Sabahtan atladı gitti. Kesicem yevmiyesinden o olacak. Tüm işlere koştur babam koştur. Akşama büyük bir organizasyon var. Koskoca "Neşeli Şef" yarım çuval patates ve soğanı doğrasın dursun! Ben sorarım ona!!!


sebzeli yaz turlusu 1
Bugün sizlere tam mevsimine göre, besleyici, sağlıklı ve hafif bir türlü tarifi vereyim dedim.

Gerekli Malzemeler

300 gr. kuşbaşı kuzu eti (Az yağlı dana eti de olabilir..)

4 yemek kaşığı sıvıyağ 

2 adet orta boy kuru soğan

6 - 7 diş sarmısak 

1 adet irice patlıcan

3 - 4 adet orta boy patates

2 orta boy havuç

2 su bardağı bezelye 

2 adet orta boy domates

250 gr. taze fasulye

Tuz - Karabiber - Pul biber

SEBZELİ YAZ TÜRLÜSÜ TARİFİ

Genişçe bir tencereye sıvıyağı döküp kızdırın. Sonra yemeklik kesilmiş soğanları ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Eti yıkayıp tencereye ekleyip karıştırın. Suyunu bırakıp tekrar çekince ocağın altını iyice kısıp, etin üstüne sırası ile; bezelyeleri, halka şeklinde doğranmış havuçları, küp küp doğranmış patatesleri, çizgili biçimde soyup parmak büyüklüğünde halka halka kestiğiniz patlıcanları,  yarım ay şeklinde kestiğiniz kabakları, yanlarından kılçıkları alınmış taze fasülyeleri, ortasından 2 ye kesilmiş sarımsakları ve en son rendelenmiş domatesleri ekleyin.


sebzeli yaz turlusu 2
Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp, kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika kendi suyuyla pişirin. Sonra kapağı açıp sebzeleri dağıtmadan ve nazikçe yalnız bir sefer karıştırın.Tencerenin kapağını tekrar kapatıp yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin. Tencereyi büyük bir servis tabağına ters çevirip servise hazır hale getirin...

No comments:

Post a Comment