İçinde sebze bulunan köfteleri nedense her zaman çok sevmişimdir.Buda onlardan biri..Ben buzlukta o olduğu için ıspanak kökü kullandım ,yaprak satısı azdı.Siz sırf ıspanak yaprağı ile deniyebilirsiniz.
SEBZELİ SÜRPRİZ KÖFTE
Köfte İçin;
500 gram kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 büyük soğan rendesi
1 diş sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz,yarım çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı sıvıyağ
İç Malzemesi;
1 kase ıspanak
2 adet kırmızı biber(kapya)
1 su bardağı iglo bahçe bezelye
1 çay bardağı iglo tatlı mısır
tuz,karabiber,2 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Sos İçin;
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı domates püresi
Öncelikle köfte malzemelerimizi bir kaba alıp iyice yoğuruyoruz ve dinlenmesi için dolaba koyuyoruz.
İç dolgu için öncelikle 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve ince doğranmış kırmızı biberleri biraz kavuruyoruz.Ispanaklarıda içine katıp ıspanaklar bıraktıkları suyu çekene kadar kavuruyoruz.En son kremayı tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatıyoruz.
Bir tencereye 2 su kaynar bardağı su koyup bezelye ve mısırlarımızı 3 dakika haşlıyoruz.Haşlanan sebzelerden 1 çay bardağı kadar alıp ıspanaklı iç malzememize ekliyoruz.
Yoğrulan köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle iyice açıyoruz ve ortasına 1 tatlı kaşığı kadar iç malzemeden koyup kapatıyoruz.
Köftelerimizi tenceremize yerleştirip üzerine domates rendesi ve 1,5 su bardağı suda ezdiğimiz salçamızı ilave ediyoruz.Yaklaşık 20 dakika da pişecek olan köftelerimize son 3-4 dakikada mısır ve bezelyelerimizi ilave ediyoruz.
Ben bu köfteleri kızarttığım iglo patatesler ile servise sundum.Vaktiniz var ise en iyi arkadaşı pilav ile servise sunmanızı tavsiye ederim .
Afiyet Olsun...
Not:İç malzemesine krema eklemek zorunda değilsiniz.Ben evde vardı kullandım ama lezzet kattığı aşikar...Köftelerin ortasını çok doldurmamanızı tavsiye ederim çünkü kapatması bir hayli zorlaşıyor...
Vaktiniz varsa fırında da pişirilebilirsiniz.Ancak o zaman köfte hamuruna 1 yumurta eklemeniz gerekmektedir...
No comments:
Post a Comment