
Yoğun geçen bir haftadan sonra haftanın son gününe geldik. Kış hazırlıklarından sonra bugünde biraz oyalayıcı ama çokta lezzetli bir tarif vermek istedim. Mevsimine göre sebzeleri değiştirebilirsiniz...
Gereken Malzemeler :
1 adet yumurta
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
9-10 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon (dilediğiniz köfte baharatları)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet soğan
1 adet kabak
1 yemek kaşığı domates salçası
Püre için :
1 adet havuç
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı :
Soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Maydanozları yıkayıp ince ince kıyın. İki dilim bayat ekmeğin dış kabuklarını çıkarıp içini rondoda çekin veya ufalayın.
Kıyma,tuz, baharatlar, yumurta , ekmek içi ve kıyılmış maydanozla köfte hamurunu iyice yoğurun. Köfte hamuru iyice özleşmeli. Köfte hamurunu 1 saat dinlendirin.
Patates püresi için patatesleri ve havucu haşlayın. Haşlanmış patates ve havucu ezin.
Tereyağı ve süt ilavesi ile püreyi hazırlayın.
Diğer bir kapta soğanı yemeklik doğrayın. Yağda soteleyin.
Sebzeleri küp küp doğrayın. Sırasıyla kabakları, biberleri ilave edip hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
Köfte hamurundan çay tabağı büyüklüğünde parçalar hazırlayın. Bu parçaları muffin kalıplarının sırtına (arka kısmına) yerleştirin. Pişince içi çukur çanaklar oluşturmak için.
Bir tepsiye muffin kalıplarına yerleştirdiğiniz köfte harçlarını koyun.Üzerine sulandırılmış salça gezdirip köftenin dış kısımları pişinceye kadar 200 derece ısıtılmış fırında tutun(yaklaşık 15-20 dakika).
Fırından çıkardığınız köfteleri muffin kalıplarından çıkarıp ters çevirin. İçine püre yerleştireceğiniz çanaklar hazırlanmış olmalı.
Köfte çanaklarının içine önce püreden 1 yemek kaşığı kadar koyun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve en üstüne de sotelenmiş sebzeleri yerleştirin.
Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
200 derece ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar bekletin, fırından çıkarıp sicak servis yapın.
Bunu E-postayla Gönder BlogThis! Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş
No comments:
Post a Comment