MALZEMELER
- 1 SU BARD PİLAVLIK BULGUR
- 1 ORTA BOY SOĞAN
- 1 ORTA BOY HAVUÇ
- 5-6 AD MANTAR
- 1 ÇAY BARD HAŞLANMIŞ NOHUT
- 2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES BİBER SALÇASI KARIŞIMI
- 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- İSTENİLEN MİKTARDA SIVI YAĞ
- TUZ, NANE, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER
YAPILIŞI
PİLAV TENCERESİNE YAĞLAR VE MİNİK DOĞRANMIŞ HAVUÇ ALINIR. ARDINDAN SIRASIYLA SOĞAN, MANTAR DA İLAVE EDİLEREK KAVRULMAYA DEVAM EDİLİR. YIKANMIŞ BULGURLARDA İLAVE EDİLİP BİRAZ KAVRULDUKTAN SONRA SALÇA VE BAHARATLAR EKLENİP YETERİNCE SICAK SU İLAVE EDİLİR. NOHUTLAR EKLENİP KAPAĞI KAPALI KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRİLİR. 10-15 DK DEMİNİ ALDIKTAN SONRA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
No comments:
Post a Comment