Wednesday, September 25, 2013

SEBZELİ MÜCVER


Merhabalar,

Dün deepfrezede bekleyen kabak içlerim vardı onları değerlendirmek adına hemen iki dakikada malzemelerimi toparladım ve mücverimi yaptım:)) Bu sefer biraz daha farklı yaptım. İçine kabartma tozu da ekledim. İnanılmaz puf puf oldu ve tadı çok güzeldi:))) Daha önce verdiğim mücver tarifinden çok da farklı değil aslında :))))

Ama bu inanılmaz kabardı ve pofidik pofidik oldu:)

Buyrun işte tarifim...


sebzeli mucver 1

Malzemeler:

3 kabak, (bende sadece iç vardı onu kullandım)

1 patates,

1 soğan,

2 yumurta,

1 pkt kabartma tozu,

100 gr beyaz peynir rendesi,

yarım demet dereotu,

tuz, karabiber, nane, kırmızı toz biber,

aldığı kadar un,


Kızartmak için: sıvıyağ





sebzeli mucver 2


sebzeli mucver 3


Yapılışı:
Öncelikle kabakları yıkayıp, rendenin iri tarafında rendeleyelim. Fazla suyunu avucumuzla sıkalım bir kaba alalım. Patates ve soğanıda aynı şekilde rendeleyip kabaklara ilave edelim. Yumurtaları kıralım. Ufaladığımız yada rendelediğimiz peyniri, ince kıyım dereotunu, kabartma tozunu ve baharatları da ekleyelim. Unu kaşık kaşık ilave edip kaşıkla karıştıralım. Kıvamı ne çok akıcı ne de çok katı olacak. 

Kıvamını ayarladıktan sonra tavaya sıvıyağı alıp ısıtalım. Kaşık ile bir miktar harcımızdan alıp yağın içine bırakalım. Çok kısa sürede piştiği için dikkatlice arkalı önlü nar gibi kızarana kadar pişirelim. Havlu kağıdın üzerine alıp fazla yağını çektirelim. Ilık ılık servis yapalım. 

Mücverinizi ben yağda değil de fırında pişirmek istiyorum derseniz, ısıya dayanıklı bir fırın kalıbını çok az yağlayın ve harcınızı kaba boşaltın. Üzerine de bolca susam serpin çok yakışıyor. Fırında yine kek pişirir gibi üzeri kızarana kadar pişirin. Bu şekilde de çok güzel ve hafif oluyor. 

Afiyet Olsun.

No comments:

Post a Comment