Sunday, September 1, 2013

SEBZELİ MÜCVER



sebzeli mucver 1






Gece saat 1 sularıydı...


Sakin ve sessizdi ortalık...


Derin bir uykudaydı herkes...


Birden büyük bir ışık patlaması ve ardından gelen büyük bir gürültüyle yatağından fırladı...


Ne olduğunu anlamaya çalışıyordu önce...


Çatıdaki martılar vargüçleriyle bağırıyorlardı...


Ardından yeniden bir ışık patlaması ve ardından gelen büyük bir gürültüyle birlikte bardaktan boşalırcasına yağmur yağmaya başladı...


Yağmur o kadar şiddetliydi ki camı kırıp içeriye dolamak istiyordu adeta...


Odanın karanlığını bölen şimşek ve ardından gelen gürültü hiç bitmiyordu...


Çatıdaki martılar hiç susmuyor ve apartmanın aydınlığı sürekli sallanıyordu....


Bu bir korku filmi değil, dün gece Reyyan'ı yatağından fırlatan bir yağmur hikayesiydi :) 


Ve sonrasında insanın içini ısıtan bol güneşli bir sabah'a uyandı...


Reyyan gök gürültüsünden  yada şimşekten korkar mı..


Korkmaz elbet ama önce ne olduğunu anlaması lazım :) 


An itibariyle güneş bulutların arasında kayboldu gitti...


Neredeyse bu saatte ışıkları yakacak durumda havanın durumu...


Değişik ve film tatında bir gece ve gündüz yaşamış durumdayım yani...






*****






Bizim buranın semt pazarı çarşamba günleri kuruluyor...


Çarşamba gününe yaklaşınca dolapta bir iki tane kalmış sebzeleri karıştırıp mücver yaptım bende...


Hem dolap açıldı, hemde artan sebzeler değerlenmiş oldu...


Mücveri kızartmak yerine teflon tavada ızgara şeklinde  pişirince de çok hafif ve güzel oldu...






MALZEMELER:


 2 adet kabak 


2 adet havuç


1 adet iri patates


1 adet kereviz


2 sap pırasa 


2 adet yumurta 


Yarım demet maydanoz 


Yarım demet dereotu 


Tuz 


Karabiber


Kırmızı pul biber


Un 


Çok az sıvı yağ 






YAPILIŞI:






Pırasayı incecik kıyın.


Sebzelerin kabuklarını soyup rendeleyin ve fazla suyunu sıkın..


Karıştırma kabına sebzeleri, pırasayı, yumurtaları, ince kıyım maydanoz ve dereotunu, bahatarları alp karıştırın.


Un ilavesiyle çok koyu olmayan ( çok da cıvık olmayacak) bir harç hazırlayın.


Teflon tavayı kızdırın.


Çok az sıvı yağ ekleyip yağın kızmasını bekleyin( tereyağ da olur) 


Karışımdan kaşık kaşık alıp tavaya dökün ve arkalı önlü pişirin.


Üzerine tercihen sarımsaklı( ben sade kullandım) yoğurt döküp pul biber serpin ve servis yapın.


Afiyet olsun...



No comments:

Post a Comment