
Huzurlu ve mutlu bir hafta diliyorum herkese...
Son bir kaç gündür sesler biraz yükselse de, kimse ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozamayacak...
Bu yüzden sağ duyulu davranıp,sabretmek düşüyor bizlere....
Neyse efendim gelelim kiş tarifine...
Kendileri az biraz mücver tadında leziz mi leziz, harika mı harika bir tada sahip...
Yapım aşaması biraz uğraştırmalı olsa da, sonucunda uğraştığınıza değiyor.. :)
Gelelim yapımına...
MALZEMELER:
Hamuru için:
1 çay bardağı süzme yoğurt
2 kaşık su
3 kaşık sıvı yağ
1 pkt. kabartma tozu
Tuz
Un
Harcı için:
3 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 küçük pkt. krema
1 kaşık un
2 adet kabak
5 adet taze soğan
2 kaşık sıvı yağ
1 bardak rende kaşar
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kiraz domates
YAPILIŞI:
Hamuru için gerekli olan malzemeleri yoğurup dinlendirin.
Unlu zeminde tart kalıbı büyüklüğünde açın.
Yağlanmış tart kalıbına yanları yüksek olacak şekilde yerleştirin.
Kabakların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde ince ince doğrayın.
Sıvı yağı tavada ısıtın ve kabakları ilave edip soteleyin ve soğumaya bırakın.
Çırpma kabına yumurtaları alıp bir iki dakika çırpın.
Yoğurt, krema, un,tuz ve biberleri ekleyip çırpmaya devam edin.
En son soğumuş kabakları, ince kıyım taze soğanları ve rende kaşarı ilave edip kaşıkla karıştırın ve tart hamurunun üzerine dökün.
Kiraz domatesleri ikiye bölüp tartın üzerine dizin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
Ilık servis yapın.
Afiyet olsun....
No comments:
Post a Comment