
Yaz günlerinde sofraya konulabilecek en ideal tariflerden biri soğuk salatalar.
Her ne kadar salata diye anılsa da,doyuruculuğu, pür lezzeti ve pratikliğinden sebep başlıbaşına bir ana yemek bana göre.
Sadece kızartılma kısmına az biraz taksam da, ‘’ Eh o kadarcık da oluversin,her güzelde bir kusur elbette bulunur.’’ demek suretiyle ,bizzat kendim yemeği temize çıkartıp, afiyetle yedim bir süre.:)
Fakat zaman zaman,hatta çoğu zaman,hem lezzetli hem de sağlıklı olsun düşüncesinin ağır basmasıyla söz konusu salatamızın sebzelerini fırın poşetinde yapmayı denedim lakin,kızartmadan alınan sonucun yanına bile uğramayacak kadar diyetvari bir salata çıktı ortaya.
Ayrıca yağda 5 dakikaya kalmadan kızaran karnabaharlar, fırında neredeyse 1 saat bırakmama rağmen, inat edermişcesine direndiler pişmemek için.
Bu ve benzeri menülere olan düşkünlüğüm sebebiyle,ille de daha sağlıklı nasıl yapabilirim diye kafa yormalarım sonucunda, en makul şeklin,karnabaharı ve patatesi haşlayıp,patlıcanı kızartmak olduğu fikrine vararak olayı sonuca bağladım çok şükür.
Patlıcanın kızartma harici başka bir şeklini düşünemediğimden,şimdilik bu hal üzere devam etmekteyim.Eğer fikri olan varsa,ilk fırsatta değerlendirmek üzere not almak üzere merakla bekliyorum.:)
Mezkur tarif neredeyse 2-3 günde yapılan bir salata olunca,biraz daha hafifletmek istiyor insan.
Ne de olsa her şeyin başı sağlık.
Ne de olsa,sağlıklı ve fit kalabilmenin başlıca faktörlerinden biri yağı olabildiğine azaltıp,kızartmadan uzak kalmak.
Zor ama imkansız değil.:)
Sebzeli Etimek Salatası
Malzemeler:
- 1 adet küçük karnabahar
- 1 paket etimek
- 2 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 1 fincan haşlanmış mısır
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
- tuz
Hazırlanması:
- Karnabaharları ,güzelce yıkayıp parçalara ayırıp haşlıyoruz.
- Patatesi de küp küp doğrayıp az suda haşlarken,patlıcanları da aynı şekilde doğrayıp kızartıyoruz.
- Geniş bir tepsi veya servis tabağının alt kısmına minik küpler halinde kestiğimiz etimekleri yerleştirip,üzerine pişirdiğimiz sebzeleri alıyoruz.
- Süzme yoğurdu yeterli su ilavesiyle sos kıvamına getirip,tuzunu ve sarımsağını ilave ettikten sonra sebzelelerin üzerine gezdirip,mısır taneleriyle servis yapıyoruz.
Afiyet,şifa olsun inşAllah..
Mübarek Ramazan-ı şerifin,mübarek Cumasında,dualarda buluşmak ümidiyle..
No comments:
Post a Comment