Tuesday, September 24, 2013

Sebzeli Etimek Salatası




sebzeli etimek salatasi 1



Yaz günlerinde sofraya konulabilecek en ideal tariflerden biri soğuk salatalar.


Her ne kadar salata diye anılsa da,doyuruculuğu, pür lezzeti ve pratikliğinden sebep başlıbaşına bir ana yemek bana göre.


Sadece kızartılma kısmına az biraz taksam da, ‘’ Eh o kadarcık da oluversin,her güzelde bir kusur elbette bulunur.’’ demek suretiyle ,bizzat kendim yemeği  temize çıkartıp, afiyetle yedim bir süre.:)


Fakat zaman zaman,hatta çoğu zaman,hem  lezzetli hem de sağlıklı olsun düşüncesinin ağır basmasıyla  söz konusu salatamızın sebzelerini fırın poşetinde yapmayı denedim lakin,kızartmadan alınan sonucun yanına bile uğramayacak kadar diyetvari bir salata çıktı ortaya.


Ayrıca yağda  5 dakikaya  kalmadan kızaran karnabaharlar, fırında neredeyse 1 saat bırakmama rağmen, inat edermişcesine direndiler pişmemek için.


Bu ve benzeri menülere olan düşkünlüğüm sebebiyle,ille de daha sağlıklı nasıl yapabilirim diye kafa yormalarım sonucunda, en makul şeklin,karnabaharı ve patatesi haşlayıp,patlıcanı  kızartmak olduğu fikrine vararak  olayı sonuca bağladım çok şükür.


Patlıcanın kızartma harici başka bir şeklini düşünemediğimden,şimdilik bu hal üzere  devam etmekteyim.Eğer fikri olan varsa,ilk fırsatta değerlendirmek üzere not almak üzere merakla bekliyorum.:)


Mezkur tarif neredeyse 2-3 günde yapılan bir salata olunca,biraz daha hafifletmek istiyor insan.


Ne de olsa her şeyin başı sağlık.


Ne de olsa,sağlıklı ve fit kalabilmenin başlıca faktörlerinden biri yağı olabildiğine azaltıp,kızartmadan uzak kalmak.


Zor ama imkansız değil.:)


Sebzeli Etimek Salatası


Malzemeler:


  • 1 adet küçük karnabahar

  • 1 paket etimek

  • 2 adet patates

  • 2 adet patlıcan

  • 1 fincan haşlanmış mısır

  • 2 su bardağı süzme yoğurt

  • 3 diş sarımsak

  • tuz



Hazırlanması:


  1. Karnabaharları ,güzelce yıkayıp  parçalara ayırıp haşlıyoruz.

  2. Patatesi de küp küp doğrayıp az suda haşlarken,patlıcanları da aynı şekilde doğrayıp kızartıyoruz.

  3. Geniş bir  tepsi veya servis tabağının  alt kısmına minik küpler halinde kestiğimiz etimekleri  yerleştirip,üzerine  pişirdiğimiz  sebzeleri alıyoruz.

  4. Süzme yoğurdu yeterli su ilavesiyle sos kıvamına getirip,tuzunu ve sarımsağını ilave ettikten sonra sebzelelerin üzerine gezdirip,mısır  taneleriyle servis yapıyoruz.



Afiyet,şifa olsun inşAllah..

Mübarek Ramazan-ı şerifin,mübarek Cumasında,dualarda buluşmak ümidiyle..



No comments:

Post a Comment