Davet yemeklerinde bile sunabileceğiniz hem göze hem de damağa hitap eden bir lezzet. Orjinal tarif, evde bulduğum Lezzet dergisinin bir ekinden..
MALZEMELER:
2 patlıcan
2 kabak
2 patates
3 domates
2 sivribiber
30 gr. margarin veya tereyağı
2 çorba k. domates salçası
1.5 su b. su
KÖFTE İÇİN:
Yarım kg yağsız kıyma
1 soğan
1 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı k. karabiber
1 tatlı k. kimyon
Tuz
YAPILIŞI:
1- Patlıcanları alacalı soyup halka halka dilimleyin. Tuzlu suda bekletip süzün ve kağıt havluyla kurulayın. Kabak,patates, ve domatesleri soyup halka halka dilimleyin. Sivribiberleri temizleyip ince ince doğrayın.
2- Köfte için, soğanı soyup rendeleyin. Ekmek içini ufalayın. Kiymaya soğan,ekmek içi, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yassı köfteler hazırlayın.
3- Güveç ya da fırın kabı veya tepsisine hazırladığınız sebze ve köfteleri sırayla, hafif dik duracak şekilde değişimli olarak dizin.
4- Margarini ve tereyağını tavada eritip salçayı ekleyin. Suyu ilave edip koyulaşıncaya kadar kaynatın. Hazırladığınız sosu güveçteki/tepsideki malzemenin üzerine gezdirerek dökün. Sivribiberleri üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun!
No comments:
Post a Comment