
Bu akşam bizim çok beğenerek yediğimiz bir pilav vardı soframızda.Sebzeli arpa şehriye pilavı..Şimdi bugünün ilk tarifini yazmaya başlıyorum..Haydi BİSMİLLAH..
Malzemeler
2 su bardağı arpa şehriye
4 su bardağı su (tavuk suyu ya da et suyu da olabilir)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet yeşil biber
250 gr.mantar
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet küçük domates
1 çay kaşığı tuz
Çay kaşığı ucuyla karabiber
Yapılışı
4 yemek kaşık sıvı yağda arpa şehriyeleri renkleri dönene kadar kavuralım.Suyunu ve tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim..Kağıt havlu koyup demlenmeye bırakalım.
Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağda soyup uzunlamasına dilimlediğimiz mantarları bıraktığı suyu çekene kadar soteleyelim.Ardından ince dilimlediğimiz biberleri ilave edelim..Onları da biraz soteleyip minik doğradığımız domatesleri ve tuzunu,karabiberini ilave edelim..Biberler yumuşayınca ocağı kapatalım..
Demlenen arpa şehriyemizi servis tabağına alıp ortasını çukur bırakalım.Ortaya pişirdiğimiz mantarlı harcımızı yerleştirelim..Sıcak servis yapalım..
Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment