Thursday, September 5, 2013

Milföy Hamurunda Sebzeli Tavuk


milfoy hamurunda sebzeli tavuk 1


milfoy hamurunda sebzeli tavuk 2


Hamaratabla'nın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına" gönderdiğim bir tarif daha :))




Malzemeler :

1 paket milföy hamuru

500 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü

yarım demet ıspanak

2 adet közlenmiş kırmızı biber

200 gr. kültür mantarı

1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

2 yemek kaşığı sıvı yağ

tuz, kırmızı pul biber, karabiber

Üzerine;

yumurta sarısı

Yapılışı :

Mantarlar iyice yıkanıp dilimlenir ve limonlu suda haşlanır.

Tencereye sıvı yağ alınıp ısıtılır. Kuşbaşı tavuk etleri eklenip kavrulur. Tavuk etleri suyunu çekince yemeklik doğranmış ıspanaklar eklenir. Ispanaklar iyice sönünceye kadar karıştırılarak pişirilir. Közlenmiş biberler doğranıp, mantarla birlikte tencereye eklenir. Tuzu ve baharatı ayarlanıp bir süre daha pişirilir ve ocak kapatılarak soğumaya bırakılır.

Milföy hamurları buzluktan çıkarılıp oda sıcaklığında çözülmeye bırakılır. Buzu çözülen milföy hamurları 2'li ya da 3'lü gruplar halinde yan yana, hafifçe diğerinin üstüne gelecek şekilde yerleştirilir, biraz bastırılarak yapışması sağlanır. Üzerlerine hazırlanan tavuklu harçtan bolca paylaştırılır, kaşar rendesi serpilir. Kalan milföy hamurlarından bir parmak inceliğinde (daha ince de olabilir)şeritler kesilir. Bu şeritler tavuklu harcın üzerine (X) ya da istenilen şekilde yerleştirilir, uçları tabandaki milföy hamuruna yapıştırılır. Son olarak milföy hamurlarını üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.



No comments:

Post a Comment