Wednesday, September 18, 2013

IZGARA SEBZELİ SEMİZOTU SALATASI


Sebzeleri ızgarada pişirince salata içinde zeytinyağlı tadı veriyor. Semizotu, ızgara sebze ve pesto sos birbirine lezzet veriyor. İsterseniz salata içine farklı sebzeler de ekleyebilirsiniz.


izgara sebzeli semizotu salatasi 1


MALZEMELER



  • 2 bağ semizotu


  • 1 adet patlıcan


  • 1 adet kabak


  • 1 adet kırmızı biber


  • 1 adet yeşil biber


  • 4 yemek kaşığı kavrulmuş yerfıstığı


  • 3-4 adet kırmızı turp


  • 3 yemek kaşığı hazır pesto sosu (Polli Pesto Alla Genovese)


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ


  • 1 yemek kaşığı limon suyu



YAPILIŞI



  1. Hazır pesto sosuna limonsuyu  ve zeytinyağ karıştırın, daha sonra kullanmak için kenarda bekletin.


  2. Sebzeleri iyice yıkayın. Patlıcan ve kabakları halka doğrayın. Acısını almak için patlıcanları tuzlayın, 10 dk. bekletin ve yıkayın.


  3. Biberleri uzun parçalar halinde doğrayın.


  4. Turpları kabuğunu kırmızısı gitmeyecek şekilde çok az soyduktan sonra ince halka doğrayın.


  5. Sebzeleri çok az tuzlayıp tost makinasında ızgarada pişirin.


  6. Semizotunu yapraklarını irice doğrayın. Saplarını isterseniz ince doğrayarak kullanın.


  7. Semizotunun yarısını salatayı servis yapacağınız tabağın altına yayın.


  8. Üzerine birkaç kaşık sos koyun. Izgara sebzelerin yarısını aralara serpiştirin.


  9. Kalan semizotunu sebzelerin üzerine yayın ve kalan ızgara sebzeleri de semizotunun üzerine dizin. 


  10. Turpları aralara yerleştirin.


  11. Kalan sosu üzerinde gezdirin. 


  12. Fıstıkları kavurun ve salatanın üzerine serpip servis yapın. 




No comments:

Post a Comment