Sunday, September 15, 2013

IZGARA SEBZE PASTASI





Izgarada pişirilmiş lezzetler artık garnitür olmaktan çıkıyor...Sofraların ana ikramlarından  biri olarak sunabileceginiz bu keyıfli yemekle sağlıklı günler sizi bekliyor.. 


izgara sebze pastasi 1






MALZEMELER







8 tane yeşil  biber


10 tane havuç


8 tane patlıcan

1,5 kilo kabak

8 tane kırmızı biber 


5 tane  domates


5 diş sarımsak


1yemek kaşığı elma  sirkesi


5 yemek  kaşıgı zeytinyağı


2 çay kaşığı  tuz


biraz  karabiber


1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber






YAPILIŞI:


  1. Sebzelerimizi uzunlamasına  dogruyoruz.

  2. Hafifce  yaglayıp ızgarada pişiriyoruz

  3. Yuvarlak kek kalıbına en altan  biberlerden başlayıp sırayla  bütün sebzeler bitene kadar sırayla  diziyoruz.

  4. Domateslerimizi rendeleyip 2 kaşık zeyinyağı,tuz,.karabiber.,elma sirkesi ve pul biberimizle sos haline getiriyoruz.

  5. Sebze pastamızı tabağımıza ters çevirip sosumuzu üstüne döküyoruz

NOT:Arzuya göre süzme yoğurtla ikram edebilirsiniz.




Afiyet olsun!


Sevgiler..










                                                                                                                                                                      


No comments:

Post a Comment