Saturday, September 21, 2013

fırında sebzeli mantar


firinda sebzeli mantar 1 Özel yemek sofralarımın vazgeçilmezi bir ara sıcak..

Ama eşimle benim için yanında salata ile bir ana yemek.

Yapılışı da son derece kolay..



Malzemeler:



  • 500 gr mantar


  • küçük boy garnitür (Havuç, patates, bezelye)


  • tereyağ


  • kaşar peyniri



Yapılışı:




  • Mantarları yıkadıktan sonra, ince ince dilimledim.


  • Garnitürü süzgeçte sudan geçirdim.


  • Fırın kabına bir sıra mantar bir sıra sebzeler şeklinde yerleştirdim.


  • Üzerine bolca kaşar rendesi ve üzerine yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar tereyağı koydum.


  • Su koymaya gerek yok. Mantar suyunu salıyor.


  • 180 C de ki fırında yaklaşık 40 dakika pişirdim.



firinda sebzeli mantar 2



Bu yemeği geliştirmek mümkün tabii.. Benim çok pratik bulduğum hazır garnitürler dışında, farklı sebzelerle de yapılabilir. Havuç yanında kabak dilimleri ve biraz krema ilavesi ile de ayrı bir lezzete kavuşacaktır.



firinda sebzeli mantar 3



No comments:

Post a Comment