Sunday, September 1, 2013

Fırında sebzeli kabak


firinda sebzeli kabak 1 Kabak sevmeyenlerin bile çok beğeneceği bir lezzet ortaya çıkıyor bu tarifle. Sıcak yaz sofraları için ideal hafif bir yemek... Malzemeler:


  • 3 adet orta boy kabak

İç harcı;


  • 1 adet orta boy patates (küp küp doğranmış)

  • 2 adet havuç(küp küp doğranmış)

  • 1 kâse bezelye

  • Tuz

Üzeri için; kaymak veya kaşar peyniri

Hazırlanması:


  • Küp doğradığınız patates, havuç ve bezelyeleri tuz ilave edilmiş suda haşlayın.



  • Haşlanan sebzeleri bir kevgir yardımıyla başka bir kabın içine alın (suyunu süzdürerek).



  • Sebzeleri aldıktan sonra, temizlenip ortadan ikiye bölünmüş kabakları aynı tencerede haşlayın.

  • Haşlanan kabakları fırın tepsisine dizin ve ortalarını iç malzemesiyle doldurun.



  • Üzerine bir kaşık yardımıyla kaymakları dökün (ben bu aşamada sütü pişirirken üzerinden aldığım ve dondurucuda sakladığım kaymakları kullandım).

firinda sebzeli kabak 2

Not:Kaymak yerine beşamel sos hazırlayıp dökebilirsiniz ya da rende kaşar peyniri serpebilirsiniz.


  • 2000 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.



No comments:

Post a Comment